ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Οι θέσεις στις ΤΟΜΥ προτάσσονται σε σχέση με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Υπουργείο Υγείας: Οι θέσεις στις ΤΟΜΥ προτάσσονται σε σχέση με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Ξεπερνούν τα 1.600 ευρώ οι μηνίαιες απολαβές για τους γιατρούς στις νέες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διαμαρτύρονται οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, καθώς η αποζημίωση αναμένεται να είναι χαμηλότερη από τις αντίστοιχες μηνιαίες απολαβές των γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), τις νέες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες, το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι καταβάλλει προσπάθεια να προσελκύσει γιατρούς και ειδικότερα νέους επιστήμονες για τη στελέχωση ΤΟΜΥ και τονίζει ότι προκαλούν απορία οι αντιδράσεις μιας μερίδας ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.

«Πρόκειται για θέσεις εργασίας που προσφέρουν "καθαρές" απολαβές που ξεπερνούν τα 1.600 ευρώ, με καθεστώς μισθωτής εργασίας, τετραετή απασχόληση και εξασφαλισμένη τη συνέχεια της λειτουργίας των δομών και μετά τη λήξη του 4ετούς προγράμματος. Προφανώς οι θέσεις στις ΤΟΜΥ προτάσσονται ως καλύτερη ευκαιρία συγκριτικά με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ οι οποίες αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι αντίστοιχης αποζημίωσης. Η παρότρυνση κυρίως σε νέους γιατρούς για συμμετοχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημόσιας ΠΦΥ δεν συνιστά εκφοβισμό των παλιών, αλλά κάλεσμα συμπόρευσης και πρόσκληση επιστροφής τους επιστήμονες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Τέλος, τονίζει ότι η απάντηση στις «διαρροές» για μηδαμινό ενδιαφέρον των γιατρών να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ, θα έρθει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία «κλείνει» η προκήρυξη. «Κατανοούμε τους ευσεβείς πόθους κάποιων για "Βατερλώ" της μεταρρύθμισης, τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι θα διαψευστούν τον επόμενο μήνα με το άνοιγμα των πρώτων νέων δομών ΠΦΥ» καταλήγει το υπουργείο Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις