ΥΓΕΙΑ

Σε δημοτικούς χώρους θα στεγαστούν όλες οι ΤΟΜΥ του Δήμου Παύλου Μελά

Σε δημοτικούς χώρους θα στεγαστούν όλες οι ΤΟΜΥ του Δήμου Παύλου Μελά

Συνάντηση με το δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δερμουτζίδη, είχε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, σχετικά με τη στέγαση των νέων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οι οποίες θα λειτουργήσουν εντός των ορίων του Δήμου.

«Ο δήμαρχος Παύλου Μελά δεσμεύτηκε ότι θα βρει χώρους για το σύνολο των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) που θα λειτουργήσουν στο Δήμο» δήλωσε ο κ. Βαρδαρός μετά το πέρας της συνάντησης.

Σημειώνεται ότι από τις 239 ΤΟΜΥ που θα δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα, οι 25 θα είναι στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σταμάτης Βαρδαρός επισκέφτηκε, νωρίτερα, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου είχε επαφές με τους υπευθύνους των δομών απεξάρτησης. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας εξήρε τις καινοτόμες και αποτελεσματικές δράσεις που γίνονται στις δομές αυτές στο θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων και ιδίως στο θέμα της αντιμετώπισης και εναλλακτικής θεραπείας των εξαρτημένων ατόμων. Πρόσθεσε δε, ότι η χρηματοδότηση των δομών αυτών εξασφαλίζεται από τον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και από το ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο κ. Βαρδαρός το μεσημέρι είχε σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4η ΥΠΕ για την πορεία της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και για θέματα που αφορούν τα νοσοκομεία, τη στελέχωσή τους και τα έργα που γίνονται σε αυτά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις