ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Πέντε θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Πέντε θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Πέντε ασθενείς οι οποίοι νόσησαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, έχουν καταλήξει από την αρχή της περιόδου 2017, σε σύνολο 47 κρουσμάτων.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 28 ήταν σοβαρά, με εκδηλώσεις στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Οι πέντε θάνατοι αφορούν σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και εκδηλώσεις στο ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 70 ετών.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε ανθρώπους στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ηλείας και Κορινθίας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την ανάγκη λήψης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια και τονίζει ότι «αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ιδιαίτερα ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας και δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, έχουν καταγραφεί, εκτός από τη χώρα μας και στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, στην Αυστρία και στην Ουγγαρία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις