ΥΓΕΙΑ

Πολάκης: Χωρίς ληξιπρόθεσμα ο ΕΟΠΥΥ το 2018

Πολάκης: Χωρίς ληξιπρόθεσμα ο ΕΟΠΥΥ το 2018

Σοβαρή πιθανότητα βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, να μπει το 2018 χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη για τον ΕΟΠΥΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού και στην ιστορία των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας.

Αυτό προκύπτει από τις παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται τώρα στον ΕΟΠΥΥ, με τους συμψηφισμούς, τόνισε ο κ. Πολάκης, από το βήμα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως «ενισχύθηκε αρκετά και από κρατική χρηματοδότηση και από τον ΕΟΠΥΥ, ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων, ανέβηκαν τα όρια δαπανών στις αγορές υγειονομικού υλικού, δίνοντας τη δυνατότητα προσφοράς υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες» ενώ περιέγραψε και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ΕΚΑΒ (προσωπικό και ασθενοφόρα).

Σημείωσε ότι ενισχύθηκε το προσωπικό (νοσηλευτικό και ιατρικό) με 32 γιατρούς και 96 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια φροντίδα και 123 γιατρούς και 320 άτομα λοιπού προσωπικού στη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στο «σπάσιμο» των Υγειονομικών Περιφερειών, λέγοντας ότι η μία εξ αυτών είναι και η Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ανακοίνωσε και την αποσύνδεση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πολάκης ζήτησε τη βοήθεια «όλου του δυναμικού, του τίμιου, του καθαρού, του προοδευτικού επί της ουσίας, που μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια άλλη ρότα ανάπτυξης, η οποία δεν θα ξαναεπιτρέψει αυτό το οποίο έγινε στο παρελθόν και το οποίο χρεοκόπησε τη χώρα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων