ΥΓΕΙΑ

ΣΕΥΥΠ: Καμία πολιτική παρέμβαση στο πόρισμα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

ΣΕΥΥΠ: Καμία πολιτική παρέμβαση στο πόρισμα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Για «βαριά αμέλεια» κάνει λόγο το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, πριν από 26 μήνες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ, Σταύρος Ευαγγελάτος, τονίζει ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στην έρευνα των επιθεωρητών, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis. Η αναφορά αυτή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Ευαγγελάτος, «αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει δεν αποτελούν επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας. Δεν είναι πρωτοκολλημένα».

«Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση απ' οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο υπηρεσιακό πρόσωπο κατά τη διαδικασία έρευνας και έκδοσης του πορίσματός μας. Άλλωστε μιλάμε για βαριά αμέλεια μέσα στο πόρισμα μας, σύμφωνα και με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το πόρισμα ήδη έχει προωθηθεί εκεί που πρέπει, επισημαίνοντας πως «η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ενημερώθηκε με την ολοκλήρωση του ελέγχου και σήμερα απ' ότι έμαθα πήρε το πόρισμα στα χέρια της». Αναφερόμενος στο χρόνο ολοκλήρωσης του πορίσματος είπε πως «η όποια χρονική διάρκεια του ελέγχου σχετιζόταν με το γεγονός ότι έπρεπε όπως αποφασίσαμε ως υπηρεσία, να συμπεριλάβουμε και την τελική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού όσον αφορά την εμπλοκή της νοσηλεύτριας».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις