ΥΓΕΙΑ

Μέτρα για την πρόληψη της ελονοσίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Μέτρα για την πρόληψη της ελονοσίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη των νοσημάτων που μεταδίδονται με τα κουνούπια, όπως η ελονοσία, παρουσιάστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου, και του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητή Χειρουργικής, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, την Τρίτη (17/04/2018).

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμμετείχαν επιστήμονες και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Υγείας, τις Περιφέρειες, τις Γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και εξειδικευμένοι πανεπιστημιακοί.

Οι άξονες του σχεδίου δράσης για την πρόληψη της ελονοσίας στην Ελλάδα για το 2018 είναι οι εξής:

  1. εκτίμηση κινδύνου,
  2. ενίσχυση επιδημιολογικής επιτήρησης,
  3. γενίσχυση εργαστηριακής διάγνωσης,
  4. διαχείριση-αντιμετώπιση κρουσμάτων,
  5. ενημέρωση-επικοινωνία κοινού, επαγγελματιών υγείας και αρμόδιων φορέων,
  6. επιτήρηση και έλεγχος διαβιβαστών,
  7. μέτρα για την ασφάλεια του αίματος.

Ο κ. Μπασκόζος, τόνισε τη σημασία της έγκαιρης και ορθής υλοποίησης αποτελεσματικών δράσεων για την πρόληψη της ελονοσίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών, ενώ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δείτε τη φωτογραφία από τη σύσκεψη στην gallery του Newsbomb.gr

Ρoή Ειδήσεων