ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: 23.000 νέες δόσεις εμβολίου έναντι της ιλαράς

ΚΕΕΛΠΝΟ: 23.000 νέες δόσεις εμβολίου έναντι της ιλαράς

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας συνεχίζει τη συνεργασία της με τη UNICEF, στο πλαίσιο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και υλοποίησης του Εμβολιαστικού Προγράμματος σε παιδιά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων της χώρας.

Το Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά της UNICEF παρέδοσε 23.000 νέες δόσεις εμβολίου MMR έναντι της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Δευτέρα (14/05/2018). Τα εμβόλια ελήφθησαν με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-ECHO).

Οι δράσεις για τη διασφάλιση της εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών ξεκίνησαν με την έναρξη της προσφυγικής κρίσης τον Μάρτιο του 2016 και συνεχίζονται, με γνώμονα το σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδικού πληθυσμού των προσφύγων στην υγεία και τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσής τους στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Το Πρόγραμμα Εμβολιασμού υλοποιείται υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, με βασικό φορέα υλοποίησης το ΚΕΕΛΠΝΟ και με τη στήριξη των Διεθνών Οργανισμών και έγκριτων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Η UNICEF έχει υπάρξει σημαντικός αρωγός της προσπάθειας αυτής, με την παροχή 62.200 εμβολίων (50.000 MMR, 11.000 PCV και 1.200 PCG) τον Σεπτέμβριο του 2016 και τη νέα παράδοση των 23.000 δόσεων. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών της χώρας μας, το οποίο αδιαμφισβήτητα συνέβαλε στο γεγονός ότι εν μέσω επιδημίας ιλαράς δεν σημειώθηκε έξαρση κρουσμάτων του νοσήματος στον εν λόγω πληθυσμό. Επιπλέον, με τη συμβολή αυτή θα εμβολιαστούν τα άτομα που εισέρχονται στη χώρα μας από τις πύλες εισόδου (νησιά Βορειανατολικού Αιγαίου και Έβρος).

Σχετικές ειδήσεις