ΥΓΕΙΑ

Το ΥΓΕΙΑ «φέρνει» την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Ελλάδα

Το ΥΓΕΙΑ «φέρνει» την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Ελλάδα

Bάσεις στον ακαδημαϊκό χώρο βάζει το «ΥΓΕΙΑ» με την αποκλειστική, 10ετούς διάρκειας συμφωνία που υπέγραψε με την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση των φοιτητών της Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κλινικής άσκησης και εκπαίδευσης, η προαγωγή δραστηριοτήτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και η υλοποίηση ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών δράσεων στον τομέα της Ιατρικής.

Η τελετή υπογραφής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/07/2018) στην Αίθουσα «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στελεχών, ακαδημαϊκών και ιατρών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία, καθώς είμαστε σε θέση, με την ομάδα καταξιωμένων ιατρών, τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό και πάνω απ’ όλα την εμπειρία που διαθέτουμε για περισσότερα από 35 χρόνια, να μεταλαμπαδεύσουμε την τεχνογνωσία και τις αξίες μας στη νέα γενιά ιατρών. Η εκπαίδευση άλλωστε και η επιμόρφωση νέων ιατρών καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας αποτελούν πρωταρχική μας μέριμνα, γιατί μ’ αυτό τον τρόπο επενδύουμε στο μέλλον των ιατρών μας! Ένα μέλλον που θέλουμε να έχει γερά θεμέλια και θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε αυτό». Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, δήλωσε: «Η συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ είναι κομβικής σημασίας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Δύο μεγάλοι οργανισμοί ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν προστιθέμενη αξία όχι μόνο στον τομέα της υγείας αλλά και της κοινωνίας και οικονομίας γενικότερα. Αποτελεί δε συγκριτικό πλεονέκτημα για την πρακτική και κλινική εμπειρία των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και συμβάλλει στον στρατηγικό στόχο μας να καταστεί η Ιατρική Σχολή πρότυπο Ιατρικής εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Επιπλέον, το «άνοιγμα» του ΥΓΕΙΑ στο ακαδημαϊκό πεδίο διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων ειδίκευσης για αποφοίτους Ιατρικής. Η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δίνει αυτή τη δυνατότητα, να λειτουργήσουν δηλαδή αυτά τα προγράμματα στην Ελλάδα και εν προκειμένω στο ΥΓΕΙΑ. Ήδη λειτουργεί στο ΥΓΕΙΑ ένα πρόγραμμα για αποφοίτους Ιατρικών Σχολών, οι οποίοι δεν έχουν ξεκινήσει ειδικότητα. Mακροπρόθεσμη προοπτική αποτελεί και η λειτουργία προπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής στο ΥΓΕΙΑ.

Για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί μη κρατικό ίδρυμα, ιδρύθηκε το 1961 ως κολέγιο και το 2006 μετασχηματίστηκε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Στην Ιατρική Σχολή του κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί περίπου 100 φοιτητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και ευρωπαϊκά κράτη (κυρίως Γερμανία, Αυστρία Λουξεμβούργο και σκανδιναβικές χώρες). Η φοίτηση στην Ιατρική Σχολή είναι εξαετής και η διδασκαλία γίνεται στα αγγλικά. Στους ακαδημαϊκούς του συνεργάτες, τέλος, περιλαμβάνονται και δύο κάτοχοι βραβείου Νόμπελ Χημείας, οι καθηγητές Βιοχημείας Tomas Lindahl και Robert Huber.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr