Συνάντηση Ξανθού με Έλληνες γιατρούς στο Λονδίνο - Συζήτηση για να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Newsbomb

Συνάντηση Ξανθού με Έλληνες γιατρούς στο Λονδίνο - Συζήτηση για να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Τις προοπτικές απασχόλησης που δημιουργούνται αυτή την περίοδο στο σύστημα υγείας της χώρας μας παρουσίασε ο Ανδρέας Ξανθός σε Έλληνες γιατρούς στο Λονδίνο.

Ο κ. Ξανθός μετέβη τη Δευτέρα (08/10/2018) στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε Διεθνές Φόρουμ για την Ψυχική Υγεία, το οποίο διοργανώνει στις 9 και 10 Οκτωβρίου το υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με την Ένωση Ελλήνων Ιατρών, καθώς και με συλλόγους νοσηλευτών και μαιών του Ηνωμένου Βασιλείου, για να συζητήσει το μείζον πρόβλημα της επιστημονικής μετανάστευσης (brain drain). Ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε στις προκηρύξεις μονίμων γιατρών ΕΣΥ και λοιπών επαγγελματιών υγείας στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, στην ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις οικογενειακών γιατρών, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας και κοινωνικών λειτουργών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) , στην ανοιχτή πρόσκληση από τον ΕΟΠΥΥ για συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, στην ενίσχυση κρίσιμων τομέων του Δημόσιου Συστήματος όπως η Ψυχική Υγεία, η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, η αποθεραπεία- αποκατάσταση, τα διαγνωστικά εργαστήρια κλπ.

Το απόγευμα της Τρίτης (09/10/2018), ο κ. Ξανθός είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στο London School of Economics (LSE)- Department of Health Policy με θέμα «Οικονομική Κρίση και Πολιτική Υγείας στην Ελλάδα: προκλήσεις και μεταρρυθμίσεις». Τη συζήτηση συντονίζει ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος και συμμετέχουν επίσης ως ομιλητές ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής, Νίκανδρος Μπούρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας, Πάνος Καναβός.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved