ΥΓΕΙΑ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «ξεμπλοκάρει» την πληρωμή των εφημεριών στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «ξεμπλοκάρει» την πληρωμή των εφημεριών στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Κανονικά θα καταβάλλονται από εδώ και στο εξής οι εφημερίες των ειδικευόμενων γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού», καθώς το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακάλεσε προηγούμενη απόφαση του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών, η οποία μπλόκαρε την πληρωμή των εφημεριών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Το Ελεγκτικό Συνέδριο, Τμήμα I, (…..) ανακαλεί τη 0228/2018 πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι Τμήμα. Αποφαίνεται ότι τα (….) οικονομικού έτους 2018, χρηματικά εντάλματα πληρωμής του ΝΔΔΔ με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», συνολικού ποσού 291.765,22 ευρώ, πρέπει να θεωρηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας στην αρχή του Οκτωβρίου, διεκδικώντας τις δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι οφειλόμενες εφημερίες θα καταβληθούν στους δικαιούχους στις 26 Οκτωβρίου. Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζει το ΥΠ.ΥΓ, λύνεται οριστικά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι σταθερή πολιτική βούληση του υπουργείου Υγείας είναι η διασφάλιση της κανονικότητας στις πληρωμές των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού του ΕΣΥ που με την ευσυνείδητη συμμετοχή του στο εφημεριακό έργο των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας συμβάλλει καθοριστικά στην αξιοπιστία της δημόσιας περίθαλψης.