ΥΓΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον ογκολόγο-γυναικολόγο που κατηγορείται για «φακελάκι»

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον ογκολόγο-γυναικολόγο που κατηγορείται για «φακελάκι»

Σε καθεστώς κράτησης μέχρι να απολογηθεί, παραμένει ο γυναικολόγος – ογκολόγος δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα (07/01/2019) από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος για «φακελάκι».

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που του απήγγειλε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ' επάγγελμα, σε βαθμό κακουργήματος. Για την απολογία του παραπέμφθηκε σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς. Ο γιατρός θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη (09/01/2019), στις 12:00, μετά από 24ωρη προθεσμία που ζήτησε και πήρε.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει, εκτός από την υπόθεση για την οποία συνελήφθη, μία ακόμη καταγγελλόμενη περίπτωση δωροληψίας.

Ο ίδιος, δια του συνηγόρου του, αρνείται την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία. «Δεν απαίτησε και δεν έλαβε χρήματα. Του προσφέρθηκαν κάποια χρήματα, τα οποία ήταν για χάρη ευχαριστίας για τις προσφερθείσες υπηρεσίες» δήλωσε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Τσάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός συνελήφθη με την κατηγορία ότι εισέπραξε «φακελάκι» 1.000 ευρώ από γυναίκα ασθενή προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής. Η καταγγέλλουσα είχε απευθυνθεί στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι ο γιατρός φέρεται ότι βρέθηκε με τα προσημειωμένα χρήματα στο χέρι, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του σε άλλες υποθέσεις χρηματισμού.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)