ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας την Τετάρτη (06/02) στα δημόσια νοσοκομεία

Στάση εργασίας την Τετάρτη (06/02) στα δημόσια νοσοκομεία
Λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη (06/02/2019), στις 12:00, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με περικοπή ο μισθός του Μαρτίου για χιλιάδες νοσηλευτές, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Χωρίς το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός ενός νεοδιόριστου νοσηλευτή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, από 730 ευρώ θα μειωθεί στα 580 ευρώ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Η κυβέρνηση αρνείται να μας εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Δεν μπορούμε να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες Υγείας στα 67 μας χρόνια. Οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες της Υγείας, μετά την 20ετία πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα. Τρεις χιλιάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα). Θα είμαστε όλοι εδώ» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικές ειδήσεις