ΥΓΕΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Κινητικότητα στο θέμα της πώλησης – Συνάντηση Πολάκη με τους εργαζόμενους

Ερρίκος Ντυνάν: Κινητικότητα στο θέμα της πώλησης – Συνάντηση Πολάκη με τους εργαζόμενους
Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση

Εξελίξεις δρομολογούνται στο θέμα της πώλησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», όπως μαρτυρά η κινητικότητα των τελευταίων ημερών. Ισχυρότερο σενάριο φέρεται να είναι η επικράτηση της προσφοράς του Ιδρύματος Ωνάση, παρόλο που αρχικά δεν φαινόταν να ικανοποιεί την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης συναντήθηκε την Τρίτη (13/02/2019) με το Σωματείο των Εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ). Το σωματείο ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο διαγωνισμό πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς και την ενδεχόμενη μεταβίβαση του νοσοκομείου στο Ίδρυμα Ωνάση.

«Ενημερωθήκαμε πως η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι ακόμα σε εξέλιξη, παραμένει ενεργή και ισχυρή η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου να εντάξει το νοσοκομείο στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης υπό την εποπτεία του υπουργείου, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας μέσα από τη μοναδική και πλέον αξιόπιστη πλειοδοτική προσφορά του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Τέλος, έγινε σαφές από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας πως την τελική απόφαση για την πορεία του νοσοκομείου δεν την έχει η διορισμένη διοίκηση της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» αναφέρει το ΣΕΝΕΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν έχουν ταχθεί σαφώς υπέρ της επανένταξης του νοσοκομείου στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης. Το προηγούμενο διάστημα έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας απαιτώντας επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις από την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς κατηγορούν τη διοίκηση της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε ότι έχει παραγκωνίσει το Σωματείο από τους συνομιλητές της. Αυτό ακριβώς είχε γίνει σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για το μέλλον του νοσοκομείου, στην οποία ο πρόεδρος του ΔΣ της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε, Γεράσιμος Τσιαπάρας, είχε καλέσει όλους τους διευθυντές και προϊσταμένους, όχι όμως το ΣΕΝΕΝ. Στη συνάντηση αυτή, όπως ενημερώθηκε εκ των υστέρων το Σωματείο, ο κ. Τσιαπάρας ισχυρίστηκε ότι οι υποβληθείσες προσφορές κρίθηκαν μη ικανοποιητικές και ότι το νοσοκομείο παραμένει στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η επισήμανση του Παύλου Πολάκη, ότι την «τελική απόφαση για την πορεία του νοσοκομείου δεν την έχει η διορισμένη διοίκηση της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο περιθώριο της εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), την Τρίτη (12/02/2019), ανέφερε ότι στόχος παραμένει το Ερρίκος Ντυνάν να μετεξελιχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα ειδικού καθεστώτος, όπως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Συντηρώντας τη συζήτηση αυτή ανοιχτή και με δεδομένο ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα πρέπει να μεταβιβαστεί από την Τράπεζα Πειραιώς, απομακρύνεται το ενδεχόμενο το Ντυνάν να περάσει σε ένα αμιγώς ιδιωτικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόσταση μεταξύ της προσφοράς που έχει δώσει το Ίδρυμα Ωνάση και του τιμήματος στο οποίο θα μπορούσε να συμφωνήσει η Τράπεζα Πειραιώς, δεν είναι απαγορευτική, σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων προς την τράπεζα από μεριάς της πολιτείας. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι η Πειραιώς δεν έχει κηρύξει άγονο το διαγωνισμό επισήμως, ενώ οι πιθανές πολιτικές εξελίξεις συνυπολογίζονται ως παράγοντας που θα επιταχύνουν τις όποιες αποφάσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις