ΥΓΕΙΑ

Προσωπικός Φάκελος Υγείας σε ηλεκτρονική μορφή για τους ασθενείς του ΥΓΕΙΑ

Προσωπικός Φάκελος Υγείας σε ηλεκτρονική μορφή για τους ασθενείς του ΥΓΕΙΑ

Στη δημιουργία Προσωπικών Φακέλων Υγείας (Personal Health Record) σε ηλεκτρονική μορφή προχωρά για τους ασθενείς του, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Το πρόγραμμα λέγεται «my υγεία» και είναι μια δομημένη συλλογή και αποθήκευση όλων των ιατρικών δεδομένων του ασθενούς σε ψηφιακή μορφή, μέσω του οποίου ο ασθενής μπορεί εύκολα και γρήγορα να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιήσει όποτε ο ίδιος επιθυμεί, τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία του. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον, με σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. «Το "my υγεία" αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους ασθενείς, καθώς μπορούν πλέον οι ίδιοι να παρακολουθούν τις πληροφορίες που αφορούν στην υγεία τους με μεγαλύτερη ευκολία, όσο και για τους ιατρούς τους, καθώς η επικοινωνία μεταξύ τους βελτιώνεται σημαντικά» αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης.

Σύμφωνα με το ΥΓΕΙΑ, η πρόσβαση του ασθενούς στο ιατρικό ιστορικό είναι άμεση και εύκολη, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνει παλαιότερες εξετάσεις ή δεδομένα με νεότερα, γεγονός πολύ σημαντικό για την ορθότερη διαχείριση και αγωγή της υγείας του. Τα ιατρικά δεδομένα του ασθενούς μεταφέρονται εύκολα, ενημερώνονται συνεχώς και η φύλαξή τους είναι ασφαλής, προκειμένου ο ίδιος ανά πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο.

Παράλληλα, ο ασθενής απαλλάσσεται από την ανάγκη να μεταφέρει συνέχεια πακέτα εξετάσεων, να τα αρχειοθετεί και επιπλέον απαλλάσσεται από τον κίνδυνο να χαθούν ή να αλλοιωθούν τα στοιχεία από τη χρήση ή τη φθορά του χρόνου. Επίσης, δεν απαιτείται η φυσική του παρουσία για την παραλαβή αποτελεσμάτων εξετάσεων, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και ταλαιπωρία, καθώς ο ιατρικός του φάκελος είναι πάντα διαθέσιμος σε «private cloud» που διασφαλίζει την πρόσβαση στον φάκελο μόνο από τον ασθενή.

Το σύστημα είναι βασισμένο σε διεθνή πρότυπα και είναι πάντοτε ενημερωμένο σε όλο το φάσμα των ελληνικών και διεθνών ιατρικών κωδικοποιήσεων. Τα δεδομένα αποτελούν ιδιοκτησία του ασθενούς και τηρούνται με μέγιστη ασφάλεια από τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ που είναι υπεύθυνος για την αποθήκευση και φύλαξη των πληροφοριών.

Η διαδικασία εγγραφής στο «my υγεία» είναι απλή και σύντομη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ με την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, για να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις