ΥΓΕΙΑ

Διαθήκη ενός εκατομμυρίου ευρώ αναβαθμίζει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Διαθήκη ενός εκατομμυρίου ευρώ αναβαθμίζει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Μια πλήρως σύγχρονη πτέρυγα θα διαθέτει σε είκοσι περίπου μήνες το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, την Πτέρυγα Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες και τις υποδομές του.

Το έργο πνοής προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του δευτέρου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, όπου στεγάζεται η β΄πτέρυγα του Παιδιατρικού Τμήματος και το Νευρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την Τετάρτη (19/03/2019) στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των Εκτελεστών της Διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου. Τη σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, εκ μέρους του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, ο αναπληρωτής Διοικητής Ευάγγελος Τριγώνης και οι εκτελεστές της Διαθήκης Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος και Ιωάννα Κωνσταντίνου.

Μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, οι εκτελεστές της Διαθήκης αναλαμβάνουν, με βάση τη βούληση της διαθέτιδας Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, να προχωρήσουν στη μελέτη και εκτέλεση του έργου της πλήρους ανακαίνισης, αναδιαμόρφωσης και εξοπλισμού του Β΄ ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται ο σκοπός της διαθήκης, αξιοποιείται το τίμημα ενός εκατομμυρίου ευρώ από την πώληση για το σκοπό αυτό ακινήτου και σε διάστημα είκοσι μηνών αποδίδεται σε λειτουργία η Πτέρυγα Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου.

Χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Μία επιπλέον χειρουργική αίθουσα για την αντιμετώπιση τραυματιών σπονδυλικής στήλης λειτουργεί πλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

«Μέχρι σήμερα οι ασθενείς αυτοί διακομίζονταν στην αντίστοιχη Μονάδα Σπονδυλικής Στήλης στο ΚΑΤ, με κίνδυνο για τον πολυτραυματία ασθενή» επισημαίνει ο διοικητής του «Γ. Γεννηματάς», Βασίλειος Κεκερής.

Η λειτουργία της επιπλέον χειρουργικής αίθουσας κατέστη δυνατή, μετά από την πρόσληψη εξειδικευμένων χειρουργών σπονδυλικής στήλης στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις