ΥΓΕΙΑ

Ο Γιώργος Πατούλης στην Κίνα για τον τουρισμό υγείας

Ο Γιώργος Πατούλης στην Κίνα για τον τουρισμό υγείας

Σύμφωνο συνεργασίας με παράγοντες της κινεζικής κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, υπέγραψε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας.

Ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κίνα, από τις 19 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, για την ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας με τις χώρες της Ασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Σανγκάης που είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κίνας, καθώς και με Προέδρους Νοσοκομείων της Σανγκάης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και τον συνδυασμό των πιο σύγχρονων και εξελιγμένων μεθόδων της Δυτικής Ιατρικής, στην Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή και άλλες ιατρικές ειδικότητες, με τις επιστημονικές πρακτικές της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής και την συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.

«Δημιουργήσαμε ισχυρές βάσεις και πρόθεσή μας είναι να διευρύνουμε τη συνεργασία των ελληνικών Περιφερειών με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας με στόχο τη δημιουργία υποδομών για να αυξήσουμε τις ροές Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ξεκινήσαμε από το Ανχούι και τη Σανγκάη και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και με άλλες μεγάλες Περιφέρειες της Κίνας. Επενδύουμε στον τουρισμό υγείας και προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας και της ευζωίας. Η προσπάθεια μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και τώρα πλέον αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή -μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων- ιατρών και φοιτητών Ιατρικής στην Ελλάδα και την Κίνα, στο 1ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο που θα γίνει τον Ιούνιο του 2019 στην Κω, κατά τη διάρκεια του οποίου γιατροί της Κίνας και πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας θα ορκιστούν στον όρκο του Ιπποκράτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις