ΥΓΕΙΑ

«Χάος» στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Εξαδάκτυλος

«Χάος» στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Εξαδάκτυλος

Αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ο Ανδρέας Ξανθός δεν επικυρώνει τα αποτελέσματα των τελευταίων αρχαιρεσιών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ζητεί επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, κατέθεσε ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο νέος γενικός γραμματέας, Γεώργιος Ελευθερίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το πρωί της Πέμπτης 2 Μαΐου, τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους, αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα. Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό και με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο ΠΙΣ αναμένει την έκβαση της υπόθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δημοκρατική τάξη στον τόπο μας. Εξάλλου τις εκλογές στις Δημοκρατίες τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη».

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ο Δημήτρης Βαρνάβας, προηγούμενος γενικός γραμματέας του Συλλόγου (κατά τη διοίκηση Βλασταράκου) και μέλος του ΔΣ μετά τις τελευταίες εκλογές, απέστειλε διευκρινιστική δήλωση, σύμφωνα με την οποία η προσφυγή στο ΣτΕ αποτελεί ατομική κίνηση του κ. Εξαδάκτυλου και όχι συλλογική του ΔΣ του ΠΙΣ.

Μάλιστα, ο κ. Βαρνάβας αναφέρει ότι η ανακοίνωση των κυρίων Εξαδάκτυλου και Ελευθερίου «δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ. και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος».

«Ο ΠΙΣ θα εφαρμόσει την Υπουργική Απόφαση η οποία κρίνει πως μετά τη νοθεία που έγινε, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και την απαράδεκτη τακτική που τήρησε ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος δεν υφίσταται νόμιμο και έγκυρο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ και ορίζει το ΔΣ που διενήργησε τις ακυρωθείσες εκλογές της 3/3/2019 να πραγματοποιήσει νέα εκλογή εντός δύο μηνών» υποστηρίζει ο κ. Βαρνάβας.

Τέλος, διευκρινίζει ότι «η δυνατότητα να προσφύγει κάθε πολίτης στο ΣτΕ είναι αναφαίρετη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά ή συλλογικά, όχι όμως επ’ ονόματι του ΝΠΔΔ του ΠΙΣ, το οποίο μέχρι να διενεργηθούν εκλογές έχει ως ηγεσία αυτήν που ορίζει η απόφαση του εποπτεύοντος υπουργού».

Δείτε την Υπουργική Απόφαση:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΙΣ

Διαβάστε επίσης:

«Ωρολογιακή βόμβα» τα ανεμβολίαστα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Νοσοκομείο Παίδων: Τα νεότερα για την υγεία της 8χρονης που χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις