ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Στον αέρα οι νέοι γιατροί- Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΠΙΣ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Στον αέρα οι νέοι γιατροί- Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΠΙΣ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη νέα διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και στο υπουργείο Υγείας, μετά την απόφαση του Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών λόγω ενστάσεων στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων και να ζητήσει επανάληψη των αρχαιρεσιών με το ίδιο εκλεκτορικό σώμα.

Ο ΠΙΣ καταγγέλλει ότι ο υπουργός Υγείας έχει «τινάξει» στον αέρα τους νέους γιατρούς οι οποίοι θέλουν να εργασθούν, καθώς εκατοντάδες επαγγελματίες της υγείας είναι σε αναμονή για άδειες ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και για την αναγνώριση των τίτλων ειδικότητας.

Ειδικότερα με βάση τις επίσημες καταγραφές του ΠΙΣ, 377 νέοι γιατροί έχουν δώσει εξετάσεις και είναι σε αναμονή για την αναγνώριση του τίτλου τους από τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ, τα οποία όμως δεν μπορούν να συνεδριάσουν αν δεν επικυρωθεί το αποτέλεσμα και συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου.

Επίσης 13 γιατροί οι οποίοι θέλουν να αναχωρήσουν για εργασία στο εξωτερικό είναι αντίστοιχα σε αναμονή, καθώς δεν μπορούν να εκδοθούν πιστοποιητικά ορθής άσκησης ιατρικού επαγγέλματος (certificate of good standing).

Ακόμη, 8 νέοι γιατροί δεν μπορούν να ξεκινήσουν την εργασία τους, λόγω της μη έκδοσης των αδειών ασκήσεως επαγγέλματός τους, εξαιτίας των προσκομμάτων που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία του Συλλόγου.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να εκταμιευθεί η μισθοδοσία για τους περίπου 20 εργαζόμενους του Συλλόγου.

«Καλούμε τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην άρση της παράνομης και αυθαίρετης απόφασής του, προκειμένου να συνεχίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απρόσκοπτα να προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη του. Τονίζουμε στον υπουργό Υγείας ότι ο δικαστικός δρόμος που έχει επιλέξει είναι χρονοβόρος και μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στον ιατρικό κλάδο και τους εργαζόμενους του ΠΙΣ» τονίζει ο Σύλλογος.

Για το θέμα, όμως, τοποθετήθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του για τη μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών των παρατάξεων στον ΠΙΣ από το υπουργείο Υγείας και την ελπίδα να μην είναι κομματικοί ή παραταξιακοί, αλλά αμιγώς νομικοί, οι λόγοι εκείνοι που οδήγησαν τον Υπουργό στην απόφαση για τη μη επικύρωση της βούλησης του εκλογικού σώματος.

Καλεί επίσης τους εκπροσώπους του ιατρικού σώματος να βρίσκονται σε εγρήγορση και άπαντες να προτάξουν το καλό των γιατρών και όχι προσωπικές φιλοδοξίες, να δείξουν ομοψυχία και συσπείρωση απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι ασθενείς.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να παραμείνουν ισχυροί προς όφελος των ιατρών, των ασθενών και της Δημόσιας Υγείας, καταλήγει ο ΙΣΑ.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βενεζουέλα: Σε στρατιωτική εξέγερση καλεί ο Γκουαϊδό - Για πραξικόπημα μιλά ο Μαδούρο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις