ΥΓΕΙΑ

Σε θέση «μάχης» εργαστήρια, πολυιατρεία και διαγνωστικά κέντρα – Έκτακτη σύσκεψη στον ΙΣΑ

Σε θέση «μάχης» εργαστήρια, πολυιατρεία και διαγνωστικά κέντρα – Έκτακτη σύσκεψη στον ΙΣΑ
Αποφασίστηκε σχέδιο δράσης και κλιμάκωση - φωτογραφία αρχείου
ΙΣΑ

Έκτακτη συνεδρίαση με το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, «εν όψει των δυσμενών εξελίξεων που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου».

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (14/05/2019) στα γραφεία του ΙΣΑ. Τον κ. Πατούλη εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος και στο συντονιστικό όργανο συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου και ο ειδικός γραμματέας κ. Γ. Κλεινάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Γ. Βουγιούκας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πολυιατρείων και Διαγνωστικών Κέντρων κ. Δ. Φασίτσας. Παρευρέθη επίσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) κ. Γ. Σαραφιανός

Κατά τη συνεδρίαση, παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα για τον κλάδο και τονίστηκε ότι έχουν εξαντληθεί πλέον οι αντοχές του. Όπως επεσήμαναν οι παρευρισκόμενοι, τα εργαστήρια, τα πολυιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα απειλούνται με λουκέτο προς όφελος, των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αποφασίστηκε σχέδιο δράσης και κλιμάκωση των ενεργειών που θα παρουσιαστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την επιβίωση του κλάδου και τη διασφάλιση αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών για τον ασθενή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις