ΥΓΕΙΑ

Έργα ανακατασκευής στο νοσοκομείο Τρίπολης – Υπερσύγχρονο μηχάνημα PET-CT στον «Άγιο Σάββα»

Έργα ανακατασκευής στο νοσοκομείο Τρίπολης – Υπερσύγχρονο μηχάνημα PET-CT στον «Άγιο Σάββα»

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν τη Δευτέρα (01/07/2019) ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε), Γιαννης Χαρωνίτης και ο Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», Πέτρος Τομάρας.

Η προγραμματική σύμβαση, στο πλαίσιο σχετικών αποφάσεων του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αφορά στο έργο «Ενίσχυση μέτρων λειτουργικής ασφάλειας του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας και αναγκαίες προσαρμογές στον Ψυχιατρικό Τομέα Ενηλίκων και Ψυχιατρικό Τομέα Παίδων/Εφήβων στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης» το οποίο θα υλοποιηθεί με ευθύνη της ΚΤΥΠ ΑΕ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 313.340,26 ευρώ (με ΦΠΑ) και προβλέπει επεμβάσεις στο Ψυχιατρικό Τμήμα ενηλίκων και παίδων – εφήβων του νοσοκομείου, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες κυρίως στον πρώτο όροφο, όπου και χωροθετείται το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας των ενηλίκων. Οι εργασίες θα επεκταθούν και σε σημεία των άλλων επιπέδων, με ενοποιήσεις χώρων και δημιουργία νέων.

Ενισχύεται, όμως, και το Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», καθώς την Παρασκευή (26/06/2019) παραδόθηκε ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα μοριακής απεικόνισης PET-CT. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου λειτουργίας ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες και το PET-CT θα εγκατασταθεί πλήρως μέχρι το τέλος Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και αφού γίνουν οι σχετικές μετρήσεις, θα μπει σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2019.

Το μηχάνημα αποτελεί δωρεά, για την οποία πριν από 3,5 μήνες υπεγράφη τριμερής σύμβαση μεταξύ της δωρήτριας Ε.Δ., της προμηθεύτριας εταιρείας και του νοσοκομείου. Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου είναι επίσης δωρεά, ενώ ο διοικητής του «Αγίου Σάββα» Γιώργος Δενδραμής επισημαίνει τη συνδρομή του Αντώνη Κανελλόπουλου Dr. sc. techn. ETH Zuerich, Πολιτικού Μηχανικού ΕΜΠ, αλλά και του Ι.Γ.Μ.Ε., που αφιλοκερδώς συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή ολοκλήρωση του έργου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις