Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Έγιναν οι παραδόσεις στα πρώτα βρετανικά νοσοκομεία – Την Τρίτη οι εμβολιασμοί

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Εμβόλιο κορονοϊού: Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κρόιτον στο Λονδίνο έγινε η πρώτη παράδοση των εμβολίων της Pfizer/BioNTec για τον κορονοϊό.

Οι εμβολιασμοί στη Βρετανία αναμένεται να ξεκινήσουν την Τρίτη σε αρκετά εμβολιαστικά κέντρα που έχουν στηθεί σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προτεραιότητα θα δοθεί στους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, στους εργαζόμενους σε γηροκομεία και στους εργαζόμενους «πρώτης γραμμής» στα νοσοκομεία.

Όπως αποκάλυψαν την Κυριακή στελέχη του υπουργείου Υγείας στη Βρετανία αναμένεται να φτάσουν πριν το τέλος του 2020 έως και 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχει λάβει την έγκριση των βρετανικών αρχών.

Η διαρροή αυτή ακολούθησε τους φόβους που εκφράστηκαν από αρκετούς Βρετανούς ότι θα χάσουν το πρώτο «κύμα» του εμβολιασμού καθώς η αρχική ανακοίνωση της κυβέρνησης ανέφερε ότι στη Βρετανία έχουν φτάσει 800.000 δόσεις του εμβολίου.

Όπως είπε η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της NHS Providers η Βρετανία περιμένει «μέχρι και έως τέσσερα εκατομμύρια δόσεις» έως το τέλος Δεκεμβρίου.

«Γνωρίζουμε ότι είναι καθ’ οδον το πρώτο πακέτο των 800.000 δόσεων. Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα από τα 50 νοσοκομεία που θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα έχουν ήδη λάβει το μερίδιο που τους αναλογεί. Περιμένουμε έως 4 εκατ. δόσεις να βρεθούν στη χώρα μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Οπότε και ο προγραμματισμός και η διανομή εξελίσσεται ομαλά μέχρι τώρα» είπε στο Sky News.

Τα εμπόδια στην διαδικασία διανομής είναι σημαντικά καθώς, όπως είναι γνωστό, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πρέπει να αποθηκεύεται σε κουτιά βαθιάς κατάψυξης σε θερμοκρασίες -70 βαθμών Κελσίου που περιλαμβάνουν 975 δόσεις.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της αρχής που έδωσε την προσωρινή άδεια επείγουσας έγκρισης ανακοίνωσε, πάντως, ότι έχει δοθεί έγκριση ώστε να υπάρξει μοίρασμα των δόσεων σε κάθε κουτί σε μικρότερες ποσότητες προσθέτοντας ότι αυτό σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή ώστε κανένα εμβόλιο να μην πάει χαμένο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ξεχάστε άρση του lockdown – Με τα σημερινά δεδομένα δεν ανοίγει τίποτα