ΕΔΩ ΜΟΣΧΑ

Υπάρχουν ομογενείς μεταξύ των εκατοντάδων νεκρών στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ;

Υπάρχουν ομογενείς μεταξύ των εκατοντάδων νεκρών στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ;

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν νεκροί και μεταξύ των ομογενών μας στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής του Ανωτάτου Σοβιέτ της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν σε αποκλειστική δήλωσή του στο Newsbomb.gr.

Ευρισκόμενος στη Μόσχα για επαφές και επικοινωνία με διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πουσίλιν μας είπε επιλέξει στο τέλος μεγάλης συνέντευξης Τύπου:

«Στο έδαφός μας αυτή τη στιγμή δεν σκοτώνονται μόνο Ρώσοι, αλλά πολλοί ορθόδοξοι, μεταξύ των οποίων και Έλληνες και Βούλγαροι και άλλες εθνότητες, οι οποίες υπόκεινται σε γενοκτονία».

Σε ερώτησή μας αν υπάρχουν ελληνικής καταγωγής ομογενείς μεταξύ των εξεγερμένων ανταρτών, που μάχονται τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, ο Πουσίλιν επιβεβαίωσε το γεγονός και συμπλήρωσε:

«Φυσικά και μάχονται, όλοι όσοι ζούν στην περιοχή μας, όπως πράττουν και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με υγιή τρόπο. Ήταν απόλυτη η υποστήριξη κατά το Δημοψήφισμα και ειδικά όσοι από τους πολιτοφύλακες κατόρθωσαν να απομακρύνουν τις οικογένειές τους από την περιοχή πήραν όπλο στο χέρι και οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση».

Ο κ. Πουσίλιν αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των ομογενών ή τον αριθμό των ελληνικής καταγωγής ενόπλων μεταξύ των εξεγερμένων, όμως σημείωσε:

«Έχουμε ουσιαστικά ενώσει υπό τις σημαίες μας όλους τους αντιφασίστες και η Ελλάδα με τους Έλληνες στην περίπτωση αυτή είναι περισσότερο σύμμαχος, παρά αντίπαλός μας».

Τις τελευταίες εβδομάδες ανησυχητικά μηνύματα καταφθάνουν συνεχώς από τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, όπου επί πολλούς αιώνες ζουν ελληνικοί πληθυσμοί, καθώς είναι πλέον μεγάλες οι ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και νερό. Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες, που καταφεύγουν στην περιφέρεια του Ροστόφ και άλλα σημεία της Ρωσίας, στέλνοντας γυναικόπαιδα και γέροντες σε συγγενείς και στενούς φίλους.

Από πολλές πόλεις της Ρωσίας καταφθάνουν φορτηγά και αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστικά φορτία, που περνούν στο έδαφος των περιφερειών του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ μέσω των συνοριακών φυλακίων, που ελέγχονται από τους εξεγερμένους κατά του Κιέβου αντάρτες.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει άραγε σκεφτεί και σχεδιάσει την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στους δοκιμαζόμενους ομογενείς μας ή φοβάται μήπως μας κάνουν «ντα» οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί σύμμαχοι;

Διαβάστε επίσης:

To Kίεβο διακηρύσσει «σφράγισμα» ουκρανορωσικών συνόρων και αμέσως το αναιρεί

Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις επανέκτησαν τον έλεγχο των συνόρων

ΟΗE: Oι ένοπλοι αυτονομιστές οδηγούν την Ουκρανία σε αδιέξοδο

Λουγκάνσκ: Νεκροί ένας δημοσιογράφος και ένας τεχνικός από επιθέσεις