ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρυσές Σφαίρες 2024: Ο Γιώργος Λάνθιμος ήθελε απλά να μιλήσει στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Λάνθιμος Χρυσές Σφαίρες
«Εγώ απλά ήθελα να μιλήσω στον Μπρους Σπρίνγκστιν όλη τη νύχτα», είπε με χιούμορ ο Γιώργος Λάνθιμος παραλαμβάνοντας το μεγάλο βραβείο
AP

Ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε τον ήρωά του, Μπρους Σπρίνγκστιν στην απολαυστική ευχαριστήρια ομιλία του στις Χρυσές Σφαίρες

Το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν ήταν η ταινία που σάρωσε τις φετινές Χρυσές Σφαίρες με πέντε μεγάλα βραβεία, ωστόσο -για εμάς- μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Λάνθιμος που απέσπασε δύο βραβεία σε βασικές κατηγορίες.

Το Poor Things του Λάνθιμου στη χθεσινή τελετή απονομής κατατρόπωσε την Barbie, το φετινό κινηματογραφικό φαινόμενο, παίρνοντας μέσα από τα χέρια της τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κωμωδίας, χαρίζοντας παράλληλα στην Έμα Στόουν το βραβείο Α΄Γυναικείου Ρόλο για το ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ.

Aνεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, ο Λάνθιμος χάρισε μια από τις πιο απολαυστικές στιγμές της βραδιάς, αφού βρήκε επιτέλους την ευκαιρία να μιλήσει στον Μπρους Σπρίνγκστιν!

«Τσακωνόμαστε για το ποιος θα μιλήσει, ωστόσο εγώ απλά ήθελα να μιλήσω στον Μπρους Σπρίνγκστιν όλη τη νύχτα, έχουμε γενέθλια την ίδια μέρα, στις 23 Σεπτεμβρίου», είπε αστειευόμενος κάνοντας το κοινό να ξεσπάσει σε γέλια.

«Είναι ο ήρωάς μου από μικρός», εξήγησε και πρόσθεσε «Τέλος πάντων, σπαταλάω τον χρόνο μου. Σας ευχαριστώ πολύ όλους, όσοι δούλεψαν στην ταινία, τη Searchlight Pictures, την Element που έκαναν την ταινία πραγματικότητα, τους υπέροχους ηθοποιούς, τον Μπρους Σπρίνγκστιν που με έκανε να μεγαλώσω με αυτό τον τρόπο και φυσικά την Έμα που κέρδισε, είναι η καλύτερη. Σας ευχαριστώ πολύ».

Θυμίζουμε ότι το «Poor Things» ήταν υποψήφιο σε 7 κατηγορίες, ενώ πλέον ο Λάνθιμος ανδεικνύεται σε δυνατό και υπολογίσιμο παίκτη για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν έφυγε από τη χθεσινή τελετή απονομής με τα βραβεία καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού ρόλου για τον Κίλιαν Μέρφι, Β' Ανδρικού ρόλου για Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ καθώς και της καλύτερης μουσικής την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.

Διαβάστε επίσης

Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερη κωμωδία το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου- Βραβείο και για την Έμα Στόουν

Μητσοτάκης για Λάνθιμο: Ένας από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες!

Χρυσές Σφαίρες: «Είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε» - Τα λόγια της Έμα Στόουν στον Λάνθιμο