ΚΟΣΜΟΣ

«Η Νονά»: Το βιβλίο-κόλαφος για τη Μέρκελ

«Η Νονά»: Το βιβλίο-κόλαφος για τη Μέρκελ

Με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στο πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ η Γερμανίδα πολιτική επιστήμονας στο βιβλίο της «Η Νονά».

Στόχος του βιβλίου, όπως φαίνεται και από τον εύγλωττο τίτλο, είναι να αποκαλύψεις τις «σκοτεινές» επιδιώξεις της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Γκέρτρουντ Χέλερ, ειδικός στην πολιτική ανάλυση του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και έμπιστη σύμβουλος του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ.

Στο βιβλίο της, ο τίτλος του οποίου παραπέμπει στην ταινία του Κόπολα «Ο Νονός», κατακρίνει το «σύστημα Μ» όπως αποκαλεί τις τακτικές που ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ, τις οποίες δεν διστάζει να συγκρίνει με αυτές των Ναζί. Για την Χέλερ, η Μέρκελ μεταμορφώνει τη Γερμανία σε μια μη δημοκρατική χώρα.

Οι δύο γυναίκες πάντως δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, αφού η Μέρκελ δεν συμπεριέλαβε τη Χέλερ στους συμβούλους της, όταν ανέλαβε την καγκελαρία. Η τελευταία φημολογείται ότι πληγώθηκε βαθιά και συντάχθηκε με τους εσωκομματικούς αντιπάλους της Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Μέρκελ-Σαμαρά

Σήμερα η ετυμηγορία για τον Μπρέιβικ

Το πρωτοσέλιδο της Sun με τον γυμνό πρίγκιπα Χάρι