ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει στη Συρία

ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει στη Συρία

Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει αμέσως αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δώσει εντολή για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας λόγω της επίθεσης με χημικά όπλα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ σε συνέντευξή του σήμερα στο BBC.

«Έχουμε μεταφέρει πόρους σε επίκαιρες θέσεις για να μπορούν να εκπληρώσουν και να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε επιλογή θελήσει να κάνει ο πρόεδρος» Ομπάμα, δήλωσε ο Χέιγκελ κατά την διάρκεια ταξιδιού του στο Μπρουνέι, σύμφωνα με αντίγραφο αποσπασμάτων της συνέντευξής του που παραχώρησε το BBC.

Στην ερώτηση αν ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει «έτσι απλά», ο Χέιγκελ απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, έτσι απλά».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ θα έχουν στην διάθεσή τους πληροφορίες για την επίθεση τις οποίες θα παρουσιάσουν «πολύ σύντομα» και σημείωσε ωστόσο παράλληλα ότι έπειτα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Βρετανό και τον Γάλλο ομόλογό του υπάρχουν ελάχιστες αμφιβολίες μεταξύ των περισσότερων συμμάχων των ΗΠΑ ότι «παραβιάστηκαν τα βασικότερα διεθνή ανθρωπιστικά πρότυπα».

Διαβάστε επίσης:

Ρώμη: Όχι στρατιωτική δράση χωρίς την εντολή του ΣΑ του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ ανέβαλαν τη συνάντηση με τη Ρωσία για τη Συρία

Η Μόσχα «λυπάται» για την αναβολή της συνάντησης