ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέα προσπάθεια της αστυνομίας να απωθήσει τους διαδηλωτές

Ουκρανία: Νέα προσπάθεια της αστυνομίας να απωθήσει τους διαδηλωτές

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ξεκίνησαν μια νέα επίθεση απώθησης των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα λαμβάνοντας θέση γύρω από το μνημείο στη μέση της πλατείας, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Η νέα επιχείρηση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε με τη ρίψη δεκάδων δακρυγόνων και αναισθητικών κροτίδων που δημιούργησαν αποπνικτικές συνθήκες στην ήδη πολύ βαριά ατμόσφαιρα στο κέντρο του Κιέβου.

Δεν έγινε γνωστό αν οι αντικαθεστωτικοί αντιστάθηκαν και αν υπήρξαν θύματα οι τραυματίες, καθώς στην αμέσως προηγούμενη αστυνομική επίθεση, όπως μετέδωσαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί τέσσερα άτομα.

Νωρίτερα άλλος δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ενημέρωσε ότι διαδηλωτές κατέσχεσαν όπλα στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας όταν εισέβαλαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Τρίτη προς την Τετάρτη σε μια στρατιωτική μονάδα. Μετά τις συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις και τη ρίψη μολότοφ, περίπου 5.000 διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε στρατιωτικά κτίρια, και κατόπιν κινήθηκαν προς τις αποθήκες πυρομαχικών όπου κατέσχεσαν άγνωστο αριθμό όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: 18 οι νεκροί - πάνω από 1000 οι τραυματίες στο Κίεβο

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

Συνάντηση με τον Γιανουκόβιτς έχει ο Κλίτσκο

Στους 14 οι νεκροί από το αιματοκύλισμα-Κατεβαίνουν άρματα

Φλέγεται το Κίεβο – ΔΕΙΤΕ LIVE

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

Στις φλόγες το αρχηγείο των αντικαθεστωτικών στο Κίεβο