ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέος Κόσμος: Ο άγνωστος εχθρός του Ζαμπούνη από την Ανατολική Ευρώπη- Έρευνα στα κινητά του 44χρονου

Νέος Κόσμος: Ο άγνωστος εχθρός του Ζαμπούνη από την Ανατολική Ευρώπη- Έρευνα στα κινητά του 44χρονου

Νέος Κόσμος: Υπήρχαν πολλά πρόσωπα από τη νύχτα που ήθελαν να βλάψουν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη - Πο'υ εστιάζουν οι έρευνες των Αρχών για τον εντολέα της μαφιόζικης εκτέλεσης του 44χρονου

Πολυεπίπεδη έρευνα πραγματοποιούν οι αστυνομικές Αρχές για να φτάσουν στα ίχνη του ηθικού αυτουργού και των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νεο Κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, οι έρευνες για τον εντολέα της δολοφονίας του 44χρονου εστιάζουν στην παράνομη αγορά οπού είχε δημιουργήσει και έναν εχθρό, υπήκοο χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι «ψίθυροι» στα στέκια της νύχτας είναι έντονοι για την ανυπακοή του θύματος στις προειδοποιήσεις του ισχυρού προσώπου με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο Ζαμπούνης είχε «μπλεχτεί» στα πόδια του.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πληροφορία ωστόσο εξετάζεται πάρα πολύ σοβαρά.

Η ΕΛΑΣ χαρτογραφεί τις κινήσεις των δραστών

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ ερευνά εξονυχιστικά και τις κινήσεις των δραστών τη νύχτα του εγκλήματος, αναζητώντας πιθανά λάθη τους.

Μέσω βίντεο οι ερευνητές της Ασφάλειας προσπαθούν να υπολογίσουν το ύψος και τη σωματοδομή των εκτελεστών, έτσι ώστε να «μικρύνουν» τον κύκλο των υπόπτων.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές, το οποίο όπως έγινε γνωστό είχε κλαπεί από το Μιλάνο το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το OPEN, η έρευνα θα ξεκινήσει από τις μάντρες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Σε κάποιες εξ αυτών φέρνουν αυτοκίνητα από το εξωτερικό και μάλιστα αν κάποιο όχημα είναι κλεμμένο δηλώνουν άγνοια για το πως είχε κλαπεί.

Πέντε κινητά είχε το θύμα

Στο θωρακισμένο γραφείο του 44χρονου, μέσα στο βενζινάδικο, οι Αστυνομικοί βρήκαν άλλα τρια κινητά του 44χρονου τα οποία στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήριο μαζί με τα άλλα δύο που είχαν εντοπιστεί

Εκτιμάται ότι σε αυτές τις συσκευές υπάρχουν περισσότερες τηλεφωνικές επαφές . Όπως αναφέρει και το OPEN, υπήρχαν πολλά πρόσωπα ήθελαν το κακό του Βαγγέλη Ζαμπούνη και να του στερήσουν τη ζωή. Ο 44χρονος είχε τα περισσότερα ανοιχτά «μέτωπα» ανοιχτά από κάθε άλλο άτομο της νύχτας

Γιατί δεν κυκλοφορούσε με φρουρά ο 44χρονος

Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πάνω από 90 σφαίρες από τους δύο εκτελεστές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες στη συντριπτική τους πλειονότητα από καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας, και αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Όπως αποκάλυψε στην τηλεόραση του Mega, ο αστυνομικός συντάκτης σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν παρακολουθήσει κατά το παρελθόν το θύμα, είχαν παρατηρήσει πως καθυστερούσε να βάλει μπρος στο αμάξι όταν έμπαινε μέσα ενώ επιπλέον, τον τελευταίο χρόνο δεν είχε φρουρά.

Μάλιστα, όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ο λόγος που δεν είχε την φρουρά του ήταν καθώς μετά από έναν κύκλο αλληλοεξοντώσεων, έλεγε «ποιος να μου επιτεθεί;»

Πολύ σημαντικό για την υπόθεση θεωρείται το γεγονός πως οι αστυνομικοί βρίσκουν ομοιότητες της επίθεσης αυτής με μία που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2022 σε πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα. Τότε, οι αστυνομικοί είχαν κάποια στοιχεία για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες και είχαν την πληροφορία πως συμμετέχει ένας άλλος ποινικός, ο οποίος είχε δολοφονηθεί πριν από μερικούς μήνες στον Κορυδαλλό.

Σχετικές ειδήσεις