ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψη των κακοποιών στη Νέα Αγχίαλο

Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψη των κακοποιών στη Νέα Αγχίαλο

Στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαΐου, οι δύο εκ των τριών καταζητούμενων ληστών που διέμεναν στο διώροφο σπίτι στη Χρυσή Ακτή Νέας Αγχιάλου Βόλου και συνελήφθησαν την Παρασκευή (29/5/2015) κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ

Ο εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος των δύο ληστών τρεις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αντιστράτηγου της ΕΛΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι και ένας τρίτος αυτοκτόνησε προτού συλληφθεί. Σημειώνεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε μετά από πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκονται οι ληστές του Διστόμου και πως επρόκειτο να συναντηθούν με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αν και αρχικά τα στοιχεία που έφταναν από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκαναν λόγο για τη σύλληψη του Σπύρου Χριστοδούλου και του Γιώργου Πετρακάκου, των δυο εκ των τριών ληστών του Διστόμου, ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο Γρηγόρης Τσιρώνης, μέλος των «ληστών με τα μαύρα».

Σημειώνεται ότι ο Σπ. Δραβίλας και ο Σπ. Χριστοδούλου μαζί με τον καταζητούμενο Γιώργο Πετρακάκο ο οποίος διαφεύγει, ήταν οι δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον περασμένο Αύγουστο, ενώ φέρονται ως δράστες και άλλων πολλών ληστειών.

Μέλος της συμμορίας «οι ληστές με τα μαύρα» ο ένας συλληφθέντας

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε μέχρι να εξακριβωθεί η ταυτότητα του Γρηγόρη Τσιρώνη καθώς στην αρχή δήλωσε πως ήταν ο Δραβίλας. Ωστόσο από την δακτυλοσκόπηση που διενεργήθηκε η αλήθεια «έλαμψε» και αποδείχθηκε η πραγματική του ταυτότητα. Ο 37χρονος Τσιρώνης είναι επικηρυγμένος από το 2009 με το ποσό των 600.000 ευρώ και είναι ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, που κατηγορούνται για σοβαρές ληστείες που είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

tsironhs

Σημειώνεται ότι οι πέντε «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσέγγιζε τις 700.000 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η ΕΛΑΣ είχε πληροφορίες ότι στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου βρίσκονταν οι ληστές του Διστόμου και ότι ετοίμαζαν συνάντηση με τον διαβόητο κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αμέσως στην Αντιτρομοκρατική σήμανε συναγερμός και στήθηκε επιχείρηση για να φτάσουν στα ίχνη των ληστών του Διστόμου που θα τους οδηγήσουν στο «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «χτένισαν» την περιοχή του Βόλου και κατάφεραν να εντοπίσουν τη διώροφη μονοκατοικία στην περιοχή της Χρυσής Ακτής στην Ν. Αγχίαλο του Βόλου.

Οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι των ληστών του Διστόμου και περίμεναν, τη συνάντησή τους με τον επικηρυγμένο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Για τέσσερις ημέρες οι αστυνομικοί παρέμεναν έξω από τη μονοκατοικία, προσπαθώντας να «αναγνωρίσουν» στα πρόσωπα των ενοίκων, τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου.

Ωστόσο η συνάντηση με το Παλαιοκώστα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά όπως αποδείχθηκε οι καταζητούμενοι προετοίμαζαν ληστεία σε χωριό της Λάρισας.

Το στοιχείο που οδήγησε στην σύλληψη των κακοποιών

Ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Δημήτριος Τσακνάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αποκάλυψε το στοιχείο που οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στη σύλληψη των κακοποιών.

Αυτό δεν ήταν άλλο από το Nissan Navara το οποίο εθεάθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στον Βόλο και στο οποίο επιβιβάστηκε άτομο το οποίο προσομοίαζε με 34χρονο καταζητούμενο για ληστεία, υπόθαλψη εγκληματία, κλοπή, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα, ο οποίος ήταν συνεργός του καταζητούμενου με Ένταλμα Σύλληψης Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι τη διώροφη κατοικία στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς και στις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (29/5) ξεκίνησε η επιχείρηση σύλληψης.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι και περίμεναν κίνηση από τους καταζητούμενους.

Οι δυο από τους ληστές όταν κατάλαβαν πως το σπίτι είναι περικυκλωμένο και δεν υπήρχε δίοδος διαφυγής, βγήκαν με τα χέρια ψηλά, άοπλοι και παραδόθηκαν. Ο τρίτος συνεργός τους, όμως, ταμπουρώθηκε στο εσωτερικό και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών.

Όταν πια κατάλαβε πως ο κλοιός έχει σφίξει γύρω του έβαλε τέλος στην ζωή του με το όπλο του.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες στην οικία στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς, έχουν εντοπιστεί τα ακόλουθα:

  • Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov
  • Τέσσερα πιστόλια
  • Τέσσερις κάλυκες

Στον προαύλιο χώρο της οικίας οχήματα τα οποία είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα:

  • όχημα VW PASSAT CC, το οποίο είχε κλαπεί από 12/5/2015,
  • όχημα JAGUAR X-TYPE, το οποίο είχε κλαπεί από 21/12/2013 και
  • όχημα NISSAN NAVARA , το οποίο είχε κλαπεί από 19/1/2015.

Τα ανευρεθέντα και κατασχεθέντα πειστήρια μεταφέρονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξερεύνησή τους.

Ο κ. Τσακνάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν και άλλα σπίτια που χρησιμοποιεί η συμμορία, γι’ αυτό συνεχίζονται οι έρευνες, όπως επίσης και στο σπίτι της Αγχιάλου, όπου αναζητούνται αποτυπώματα και γενετικό υλικό, καθώς και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να βοηθήσει στις αστυνομικές αρχές.

Πλέον οι αστυνομικοί καλούνται να απαντήσουν σε δύο βασικά ερωτήματα:

Πρώτον, το πώς βρέθηκε ο Γρηγόρης Τσιρώνης, γνωστός στις τάξεις των αντεξουσιαστών με τους ληστές του Διστόμου.

Δεύτερον, το πού βρίσκεται ο Γιώργος Πετρακάκος καθώς τα τελευταία χρόνια ο ίδιος μαζί με τον Χριστοδούλου και τον Δραβίλα δρούσαν ως ομάδα.

Σχετικές ειδήσεις