ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πετρακάκος: Τα σταμάτησα όλα μετά τη ληστεία στο Δίστομο

Πετρακάκος: Τα σταμάτησα όλα μετά τη ληστεία στο Δίστομο

Ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος, για να μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να τον αναγνωρίσουν οι αστυνομικοί, είχε φροντίσει να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του, αφού άφησε μούσι και πήρε κιλά.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ο ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ - ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΖΙΩΤΗ - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο Πετρακάκος ο οποίος έχει κάνει δύο ληστείες με τον Νίκο Μαζιώτη, ενώ είχε και σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα είπε στους αστυνομικούς, ότι το τελευταίο διάστημα... άφησε την παρανομία και αποφάσισε να ζήσει σαν αγρότης στο Βόλο μαζί με τη σύντροφο του και τα δύο τους παιδιά.

Παρόλ ' αυτά όμως είχε ένα καλάνισκοφ και ένα πιστόλι στην ντουλάπα του σπιτιού όπου έμεναν, καθώς και δύο πλαστές αστυνομικές ταυτότητες με στοιχεία Δημήτρης Καπατσώρης και Ελευθέριος Τσαγκαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς:

«Τα έχω σταματήσει όλα μετά τη ληστεία στο Δίστομο, για να ζήσω σαν αγρότης, ήσυχα με την οικογένεια μου στο Βόλο. Η σύντροφος μου δεν ήξερε για τα όπλα στο σπίτι, την γνώρισα το 2006 μετά την αποφυλάκιση μου. Με τον Νίκο Μαζιώτη γνωριστήκαμε στη φυλακή».

Ο Πετρακάκος, όλο αυτό το διάστημα που ήταν καταζητούμενος παρίστανε τον επενδυτή στο Βόλο, χρησιμοποιώντας ψεύτικο επίθετο. Έδινε μάλιστα την εντύπωση του οικογενειάρχη υπεράνω υποψίας, συμμετέχοντας ακόμη και σε δράσεις κοινότητας γονέων στο Βόλο!

Η φονική ληστεία και η σύντροφος του Πετρακάκου

Η 36χρονη, υποστήριξε στους αστυνομικούς πώς δεν γνώριζε ότι ήταν καταζητούμενος ο Πετρακάκος, ούτε καν το επίθετο του ανθρώπου, με τον οποίο έκαναν οικογένεια και ζούσαν μαζί, παρά μόνο το μικρό του όνομα...

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής πάντως εξετάζουν το ενδεχόμενο της συμμετοχής της σε δύο ληστείες της συμμορίας του Διστόμου, αλλά και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, όπως στη δολοφονία του αστυνομικού κατά τη διάρκεια ληστείας στο Χολαργό πριν από επτά χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα γενετικά στοιχεία, τόσο του γενετικού τύπου του Πετρακάκου, όσο και του γενετικού τύπου της συντρόφου του εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση καπέλου τζόκεϊ, που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας στη Λεωφόρο Μεσογείων το 2008, όπου δολοφονήθηκε ο αστυφύλακας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες στην αγροικία στο Μώλο Φθιώτιδας, όπου ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του είχαν καλύψει την περίφραξη για να μην φαίνονται οι κινήσεις τους απ έξω, ενώ στο "μικροσκόπιο" έχουν μπει κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης, φορητοί υπολογιστές, ασύρματοι και χάρτες από περιοχές όλης της χώρας.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στο καλάσνικοφ και στο πιστόλι που βρέθηκαν στο διαμέρισμα - κρησφύγετο του Πετρακάκου στο κέντρο του Βόλου.

Σχετικές ειδήσεις