ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λάρισα: Χειροπέδες σε 45χρονο που υποσχόταν δουλειά και εξαπατούσε πολίτες

Λάρισα: Χειροπέδες σε 45χρονο που υποσχόταν δουλειά και εξαπατούσε πολίτες

Με το πρόσχημα ότι θα τους βρει δουλειά, μεσολαβώντας προκειμένου να προσληφθούν σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, επιτήδειος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Η δράση τους 45χρονου, έλαβε τέλος το βράδυ της Τρίτης (17/5), όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στην ευρύτερη περιοχή Λάρισας.

Συγκεκριμένα ο 45χρονος, υποδυόμενος τον εκπρόσωπο της προαναφερόμενης εταιρείας που την παρουσίαζε ως συμβεβλημένη με στρατιωτικές μονάδες της πόλης, αποσπούσε χρηματικά ποσά από πολίτες που αναζητούσαν εργασία, με το πρόσχημα ότι θα προσληφθούν ως οδηγοί της εταιρείας για μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε προκαθορισμένη συνάντηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 45χρονος επ’ αυτοφώρω, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού από αστυνομικό, ο οποίος προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και πέντε φωτοαντίγραφα αδειών ικανότητας οδήγησης ισάριθμων ατόμων, που όπως εξακριβώθηκε, είχαν εξαπατηθεί.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο δράστης κατά το τελευταίο δίμηνο με την ίδια μεθοδολογία είχε εξαπατήσει συνολικά έξι πολίτες (μεταξύ αυτών οι προαναφερόμενοι πέντε παθόντες), αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του στη διάπραξη παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Σχετικές ειδήσεις