ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ιεράπετρα: Σύλληψη 57χρονου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Ιεράπετρα: Σύλληψη 57χρονου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, συνελήφθη ένας 57χρονος στο Λασίθι.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν, σε δύσβατη περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, επτά δενδρύλλια κάνναβης, που βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους ενός μέτρου, και συνελήφθη ο 57χρονος.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού, βάρους 840 γραμμαρίων, χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε ποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Σχετικές ειδήσεις