ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα στοιχεία για τη μοιραία πορεία του αυτοκινήτου - Ο Μαυρίκος άναψε «αλάρμ» πριν τη φωτιά

Νέα στοιχεία για τη μοιραία πορεία του αυτοκινήτου - Ο Μαυρίκος άναψε «αλάρμ» πριν τη φωτιά

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην αιτία που προκάλεσε τον φρικτό θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να δείχνει δολιοφθορά - Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο«φως» της δημοσιότητας από το βίντεο της Αττικής Οδού, ο Παναγιώτης Μαυρίκος άναψε «αλάρμ» πριν ξεσπάσει φωτιά στο υπερπολυτελές αυτοκίνητό του.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα βίντεο από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια που οδήγησαν τον Παναγιώτη Μαυρίκο στο θάνατο.

Όπως λένε, από την εξέταση του τζιπ στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά και από την αυτοψία που έκαναν στο σημείο του δυστυχήματος στην Αττική οδό, δεν προέκυψε ότι κάποιος τοποθέτησε εκρηκτικό ή εμπρηστικό μηχανισμό για να βγάλει από τη μέση τον εκδότη, που ήταν κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται το ενδεχόμενο η φονική πυρκαγιά να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, εκτός βέβαια και αν ο δολοφόνος ήταν «επαγγελματίας» και φρόντισε να κρύψει καλά τα ίχνη της δολιοφθοράς, έτσι ώστε να φανεί σαν δυστύχημα...

Από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ο Παναγιώτης Μαυρίκος άναψε αλάρμ στην μεσαία λωρίδα της Αττικής Οδού.

2541254

Ελάττωσε ταχύτητα και επειδή δεν μπορούσε να κάνει δεξιά λόγω της κίνησης οχημάτων, προτίμησε να οδηγήσει ελεγχόμενα λοξά αριστερά, προκειμένου το αυτοκίνητο να κολλήσει κοντά στο τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο.

Πριν σταματήσει εντοπίζονται καπνοί μπροστά αριστερά κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, διακρίνονται υγρά κάτω από τον κινητήρα, και μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα ξεσπά πυρκαγιά από μπροστά προς τα πίσω.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι υπήρξε διαρροή βενζίνης εν κινήσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί «τυφλή» φωτιά, η οποία εξαιτίας του αέρα από την κίνηση του αυτοκινήτου δεν είχε λάβει διαστάσεις. Όταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος σταμάτησε το αυτοκίνητο η διαρροή του καυσίμου περιορίστηκε στο σημείο ακινητοποίησης με αποτέλεσμα η φωτιά να τυλίξει το όχημα. Ο οδηγός του προσπάθησε να βγει από την πόρτα του αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς το αυτοκίνητο είχε κολλήσει κοντά στο στηθαίο. Προσπάθησε να κινηθεί προς την πλευρά του συνοδηγού αλλά τον πρόλαβαν οι φλόγες.

Τη Δευτέρα η Κηδεία

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 15:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, θα γίνει η κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Σχιστού.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να διατεθούν τα χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

mavrikos

Ο δικηγόρος πάντως της οικογένειας του εκδότη, δήλωσε ότι το θύμα δεν του είχε αναφέρει ότι κάποιος τον απειλεί και γι’ αυτό δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία. Οι αστυνομικοί πάντως θα ζητήσουν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του εκδότη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε έρθει σε τηλεφωνική επαφή το τελευταίο χρονικό διάστημα με κάποιον που θα μπορούσε να τον έχει απειλήσει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό του δυστυχήματος

Σχετικές ειδήσεις