ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την παρουσία όλων των κατηγορούμενων στη δολοφονία Φύσσα διέταξε το δικαστήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την παρουσία όλων των κατηγορούμενων στη δολοφονία Φύσσα διέταξε το δικαστήριο

Την αυτοπρόσωπη παρουσία των 18 κατηγορουμένων που φέρονται ναεμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, διέταξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση κάνοντας δεκτό το αίτημα της οικογένειας Φύσσα.

Έτσι, στην επόμενη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, στο εδώλιο θα καθίσουν και οι 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας Φύσσα να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση, και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα, το σύνολο των 18 κατηγορουμένων.

«Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να καλέσει τους κατηγορούμενους προς διερεύνηση της αλήθειας. Είναι απαραίτητη η εμφάνιση των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων για να δούμε αν πράγματι τους αναγνωρίζουν» είπε η εισαγγελική λειτουργός, επισημαίνοντας ότι ο μάρτυρας που ακολουθεί (σ.σ. μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα) είναι αυτόπτης και φέρεται να έχει αναγνωρίσει δύο άτομα.

Η πλειονότητα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαφώνησε με την εισαγγελική πρόταση προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα έχει για εκείνους οικονομικές συνέπειες καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με την εργασία τους.

Επιπλέον, αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο το συγκεκριμένο αίτημα δεν υποβλήθηκε νωρίτερα και άφησαν αιχμές για παρεμβάσεις στους μάρτυρες.

«Μην αφήνεται αιχμές να αιωρούνται. Να είστε σαφής», ήρθε η παρατήρηση της προέδρου. Μάλιστα, για να ενισχύσουν το επιχείρημα ότι δεν είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων τόνισαν πως στον Τύπο έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες τους χωρίς κανείς να αναγνωριστεί.

Σχετικές ειδήσεις