ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εφετείο: Βρισιές και απειλές στην δίκη της Χρυσής Αυγής - Όρμηξε σε φωτορεπόρτερ ο Ρουπακιάς

Εφετείο: Βρισιές και απειλές στην δίκη της Χρυσής Αυγής - Όρμηξε σε φωτορεπόρτερ ο Ρουπακιάς

Ιδιαίτερα επεισοδιακή ήταν η πρώτη ημέρα διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο κτήριο του Εφετείου.

Τα προβλήματα άρχισαν από νωρίς, στην πρώτη κιόλας ημέρα της διεξαγωγής της πολύκροτης δίκης στο Εφετείο, μετά τη μεταφορά της εκεί από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και προβλέπουν ότι κάθε παράγοντας της δίκης εισέρχεται στην αίθουσα αφού έχει περάσει από αυστηρότατο έλεγχο.

2552439

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο μάρτυρας, που έπρεπε να βρίσκεται στο βήμα με την έναρξη της διαδικασίας, δεν είχε μπορέσει να εισέλθει στην αίθουσα όταν η ανέβηκε το δικαστήριο στην Έδρα.

Στην αίθουσα, η οποία γέμισε ασφυκτικά δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι δημοσιογράφοι για τους οποίους ορίστηκαν θέσεις στα πίσω έδρανα, στερούνται ασύρματης σύνδεσης Ίντερνετ, τα δε μικρόφωνα λειτουργούν με προβλήματα.

Χυδαία επίθεση Ρουπακιά

Βγαίνοντας από το χώρο της δίκης, συνοδευόμενος από αστυνομικούς ο Γιώργος Ρουπακιάς απείλησε να «κατεβάσει» την κάμερα φωτορεπόρτερ βρίζοντάς την χυδαία, όταν αντιλήφθηκε ότι τον φωτογραφίζουν. Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στη φωτογράφηση και σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα μίας από τους φωτορεπόρτερ, τής φώναξε: «Τι κάνεις μωρή καρ..!».

2552591

Η αντίδρασή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος κυριολεκτικά να φυγαδευτεί καθώς η όλη κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη με έντονες φωνές και οργισμένες χειρονομίες.

2552593

Ένταση προκλήθηκε επίσης όταν κατά την διάρκεια ολιγόπλεπτης διακοπής, συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων όταν οι τελευταίοι, όπως κατήγγειλε η μητέρα του μουσικού, έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Η Μάγδα Φύσσα φώναξε ότι μία γυναίκα από το κοινό την κοιτάζει απειλητικά: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά» λέγοντας στη συνέχεια «φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας».

2552586

Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε όταν κάποιος από το κοινό ακούστηκε να απαντά «μαζεύτε την, κάντε την να σωπάσει». Όταν ο θείος του μουσικού κοίταξε προς εκείνο το σημείο φωνάζοντας «βδέλυγμα» ακούστηκε από την απέναντι πλευρά: «Άντε γ...». Οι συνήγοροι της οικογένειας του μουσικού κατήγγειλαν δε, πως δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά όταν τον πέρασαν οι αστυνομικοί από δίπλα τους εντός της αίθουσας.

Την ίδια ώρα, εκτός της αίθουσας δεκάδες πολίτες -οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί- έκαναν αντιφασιστική συγκέντρωση.

2552450

Σχετικές ειδήσεις