ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σοκ στη δίκη της Άννυ: «Οι γονείς της έκαναν ναρκωτικά μπροστά στην 4χρονη»

Σοκ στη δίκη της Άννυ: «Οι γονείς της έκαναν ναρκωτικά μπροστά στην 4χρονη»

Με την κατάθεση της μητέρας του Σάββα Μπακαρτζίεφ, συνεχίστηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ανατριχιαστική δολοφονία της 4χρονης Άννυ.

«Εγώ δεν το πιστεύω αυτό ακόμα. Πιστεύω πως θα μου πει ο Σάββας ό,τι δεν είναι αλήθεια. Είναι πολύ καλό παιδί. Αυτός φρόντιζε τη μικρή. Άλλαζε τις πάνες. Ήταν όλη μέρα μαζί της. Ακόμα περιμένω να μου πει ότι δεν είναι αλήθεια», ανάφερε η μητέρα του Σάββα, Οφελία Κούτεβα.

Στην κατάθεσή της προσπάθησε να περιγράψει το χαρακτήρα του γιου της, αν και στις περισσότερες ερωτήσεις που της έγιναν δήλωνε άγνοια, επικαλούμενη και προβλήματα μνήμης. «Ποτέ δεν τον έχω δει το Σάββα να μαλώνει με φίλους του. Με κανέναν. Όταν είχε πάει στη Βουλγαρία ο Σάββας με τη μικρή, είχε μείνει μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο. Ο ξενοδόχος είπε στη γιαγιά του Σάββα ότι δεν έχει δει πιο χαζομπαμπά. Ο Σάββας λάτρευε το παιδί, λάτρευε και τα ζώα. Το 2014 στη Γερμανία δούλεψε σε ένα στάβλο με άλογα. Είχαμε μια γάτα που έπεσε από τον πέμπτο όροφο και ο Σάββας έδωσε 800 ευρώ να τη σώσει. Λάτρευε τα ζώα, δεν πιστεύω ότι έκανε τέτοιο πράγμα στο παιδί!», είπε.

Υποστήριξε πως δεν είχε καλή σχέση με το γιο της μετά τη σύναψη σχέσης με την Δημητρίνα Μπορίσοβα, ενώ οι σχέσεις τους εντάθηκαν όταν εκείνη πρότεινε να μην κρατήσουν το παιδί γιατί δεν θα μπορούσαν να το μεγαλώσουν. «Δεν είχαμε καλή σχέση. Από τότε που ήταν με τη γυναίκα του δεν είχαμε σχέσεις. Δεν τους έβλεπα. Δεν τον έβλεπα τακτικά. Ξέρω ότι είχε δουλέψει σερβιτόρος σε γάμους και βαφτίσια. Εκείνη την περίοδο δεν ξέρω που εργαζόταν. Δεν με άφηνε να μπαίνω στη ζωή του. Δε με άφηναν να ρωτάω πολλά. Δεν ξέρω τους φίλους του. Εκ των υστέρων είδα ότι έκανε παρέα με τον Νικολάι. Σπάνια πήγαινα στο σπίτι τους. Έπρεπε να πάρω τηλέφωνο "μπορώ να έρθω"; Πήγαινα μια φορά στους 3 μήνες. Κρατούσα το παιδί».

Στη συνέχεια περιέγραψε την αγάπη του γιου της για την Δημητρίνα και την διαφωνία μαζί του για την Άννυ: «Γνωρίστηκαν σε καφετέρια στην Ελλάδα. Οκτώ χρόνια είχαν σχέση. Αγαπιούνταν πάρα πολύ. Ο Σάββας έλεγε ότι δούλευε σε καφετέρια η Δημητρίνα, αλλά εγώ έμαθα ότι δούλευε σε στούντιο. Η ίδια μου το είπε. Ο γιος μου την αγάπησε τη Δήμητρα. Εγώ είχα πει πράγματα για το παιδί. Ότι μπορεί να μην είναι δικό του και τσακωθήκαμε. Έδωσα σαν γονιός συμβουλή ότι δεν είναι έτοιμοι για παιδί. Δεν είχαν χρήματα, ούτε εγώ. Μετά ο γιος μου ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί αλλά δεν ήθελε η Δήμητρα γιατί έπαιρνε κάποιο επίδομα».

Αν και υποστήριξε πως όταν είδε το Σάββα στο αστυνομικό τμήμα ήταν «σαν χαμένος από τα ναρκωτικά», τόνισε πως δεν ήξερε για πολλά χρόνια ότι ήταν χρήστης. «Όταν κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά ήταν μεγάλος. Ήταν πια με τη γυναίκα του. Τότε κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά. Δεν ξέρω τι χρήση έκανε. Έφυγε από τα 20 από το σπίτι», ανέφερε.

Η γιαγιά της άτυχης Άννυ ισχυρίστηκε ότι κράτησε την μικρή δύο φορές, εκ των οποίων η δεύτερη ήταν λίγο πριν το Πάσχα του 2015, όπου συνέβη το μοιραίο. Μάλιστα, όταν η Δήμητρα έφυγε για Γερμανία ήθελε να πάει να βοηθήσει τον γιο της: «Ο Σάββας κράταγε το παιδί. Ήθελα να πάω εκεί να βοηθήσω. Ο Σάββας είπε ότι είναι μια φίλη της Δήμητρας και τον βοηθάει. Το πίστεψα γιατί είχε μια Ρουμάνα φίλη η Δήμητρα που ερχόταν στο σπίτι. Όταν έφυγε η Δήμητρα για Γερμανία δεν είχα ανησυχία. Ο Σάββας είχε μεγαλώσει και το μικρό του αδερφό. Την είχε σαν τα μάτια του, σαν πριγκίπισσα. Η Δήμητρα καμάρωνε. Της άρεσε που ο Σάββας ήταν έτσι με το παιδί».

«Έκαναν ναρκωτικά μπροστά στην Άννυ»

«Τον Απρίλιο του 2015 γνώρισα τον Νικολάι. Είχαν έρθει με ένα φίλο του να πιούνε στον Πεδίον του Άρεως. Πήγαν να τους κλέψουν στην αγοραπωλησία και είπα κρίμα τα παιδιά και τους βοήθησα και έτσι τους γνώρισα», κατέθεσε στο δικαστήριο φίλος του Νικολάι.

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε χρήστη τον Σάββα και είπε πως «έπιναν καθημερινά ναρκωτικά». Περιγράφοντας ένα απόγευμα στο σπίτι του Σάββα, όπου είχε πάει με τον Νικολάι, υποστήριξε ότι έκαναν ναρκωτικά μπροστά στη μικρή. «Όταν είχα πάει ήταν και το κοριτσάκι εκεί. Ήταν μπροστά όταν κάναμε ναρκωτικά. Το κοριτσάκι έλεγε "θέλω να πάω στη γιαγιά μου" και της φώναξε. Δεν τη χτύπησε. Πάντως είχα την αίσθηση ότι ο Σάββας με το Νικολάι έμεναν μαζί».

Αν και ο ίδιος δεν είδε ποτέ βίαιη συμπεριφορά του Σάββα σε βάρος της 4χρονης κόρης του, ο Νικολάι του εκμυστηρεύτηκε ότι «ο Σάββας για τιμωρία το έκανε μπάνιο με κρύο νερό το παιδί και το χτυπούσε».

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης της μικρής Άννυ

Σχετικές ειδήσεις