ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακίστηκαν Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της

Προφυλακίστηκαν Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της

Για σύσταση νέας τρομοκρατικής οργάνωσηςπροφυλακίστηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της.

Ποινικές διώξεις για σύσταση σε νέα τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, το μεσημέρι της Παρασκευής (6/1) κατά της Πόλα Ρούπα και της 25χρονης συνεργού της, η οποία φιλοξενούσε την πρώτη στο σπίτι της στην Ηλιούπολη.

Οι δυο γυναίκες κρίθηκαν προφυλακιστέες καθώς αρνήθηκαν να απολογηθούν, ενώ τους ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις.

Στη συνέχεια οι δυο τους οδηγήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις στη ΓΑΔΑ, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στη πτέρυγα γυναικών στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την έξοδο τους η Πόλα Ρούπα φώναξε, «ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

Για συγκρότηση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης και όχι για τον «Επαναστατικό Αγώνα», είναι οι κατηγορίες που άσκησε στις δύο γυναίκες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της:

1. συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

2. διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της έχουν παραπεμφθεί να απολογηθούν ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας, γύρω στις δύο σήμερα το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες δεν προτίθενται να ζητήσουν προθεσμία και σκοπεύουν να δώσουν τυπικές απολογίες.

Η Πόλα Ρούπα, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο της αστυνομίας με το οποίο οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής (06/01) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, φώναξε «ζήτω η επανάσταση», πριν μπει στο κτήριο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η 48χρονη επεφύλασσε κι άλλο... μήνυμα για όσους ήταν παρόντες, βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο.

«Κρατάνε φρουρούμενο το παιδί μου τα σκουλήκια, είναι αιχμάλωτος πολέμου, 6χρονο παιδί».

Φέρεται δε, να επανέλαβε ενώπιον του Εισαγγελέα, το αίτημα της να αναλάβουν την φροντίδα του εξάχρονου γιου της, η μητέρα και η αδελφή της (οι οποίες βρέθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία).

Παράλληλα, ο σύζυγος της αδερφής της φώναζε «γερά Πόλα».

roupa6 1

Όπως έγινε γνωστό, η Ρούπα κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου.

roupa9 1
roupa10 1
roupa11 1
roupa12 copy

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά της υποστηρίζει ότι οι αρχές κρατούν όμηρο τον 6χρονο γιο της, αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλειά του στην μητέρα της και την αδερφή της, όπως η ίδια έχει ζητήσει.

Εν τω μεταξύ, η 48χρονη έδωσε δύο επιστολές της στη δημοσιότητα, μια η οποία αφορά το γιο της και μια για τη δράση της.

Η επιστολή της Πόλα Ρούπα για τον «αιχμάλωτο πολέμου», γιο της

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της αυτή κάνει αναλυτική αναφορά στο 6χρονο παιδί της, τονίζοντας: «Όταν φτάσαμε στην ασφάλεια πήραν το παιδί μου μακριά μου. Η βίαιη απομάκρυνση ανηλίκου από τη μάνα του είναι αρπαγή. Το παιδί μας παρά τις επίμονες προσπάθειες που έκανα, δεν μπόρεσα να το δω και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται.

Το παιδί μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους. Είναι ένας αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Αρνούνται να τον δώσουν σε συγγενικά πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος, επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό τρομοκρατικό σύστημα, επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιος μου έγινε στόχος επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του, επιχειρούν να τσακίσουν ένα εξάχρονο παιδί. Με το τον κρατούν απομονωμένο από εμένα και τα συγγενικά μου πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό.

Υπεύθυνοι για αυτόν τον πόλεμο ενάντια στο γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς. Μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο έχει μπει η εισαγγελέας Ανηλίκων Νικολού, η οποία δηλώνει πως απαγορεύει σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με το παιδί. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από απαγωγή και ομηρία ανηλίκου. Πρόκειται για την πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο.

Από χθες 5 Ιανουαρίου έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιου μας και να δοθεί σε συγγενικά μας πρόσωπα».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Η επιστολή - «μανιφέστο» της Ρούπα

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα», ξεκινά τη δεύτερη επιστολή της, η Ρούπα και συνεχίζει «τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαιη επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "διεξόδου από την κρίση".

Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που πολεμάω ταγμένοι με όλη μου την ψυχή στον ένοπλο αγώνα, στον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο η οργάνωσή μου όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας.

Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είσαστε εσείς που υπηρετείτε και αναπαράγετε την κρατική βία και τρομοκρατία. Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, όταν πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία, ο ένοπλος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση. Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται η ελπίδα. Η μόνη ελπίδα για την οριστική διέξοδο από τη συστημική κρίση που ζούμε αυτή την ιστορική περίοδο, για την οριστική διέξοδο από κάθε κρίση. Είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί ο καπιταλισμός, το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Για να ανατραπεί το κράτος και το κεφάλαιο», συμπληρώνει.

Δείτε παρακάτω τη δεύτερη επιστολή

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα

Μαζί με την Πόλα Ρούπα, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα και η 25χρονη γυναίκα, η αποία είχε συλληφθεί χθες στον Άγιο Δημήτριο, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι δύο γυναίκες μετήχθησαν στην Εισαγγελία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και σε χωριστό αυτοκίνητο η καθεμία.

Τι αναφέρει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το παιδί

Ανακοίνωση σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν την αντιμετώπιση του ανήλικου τέκνου των κρατουμένων Νίκου Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέραςτου, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».









Σχετικές ειδήσεις