ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Στο εδώλιο Λιακουνάκος και άλλοι 10 για την προμήθεια των Απάτσι

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Στο εδώλιο Λιακουνάκος και άλλοι 10 για την προμήθεια των Απάτσι

Την παραπομπή σε δίκη 11 ατόμων για τη σκανδαλώδη σύμβαση σχετικά με την προμήθεια 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Σ. Λογοθέτης.

Η επίμαχη προμήθεια έγινε για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την παραπομπή, κατά περίπτωση, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη, για 11 άτομα μεταξύ των οποίων ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Με την ίδια πρόταση ο κ.Λογοθέτης ζητά να απαλλαχθεί ένας από τους αρχικώς κατηγορούμενους καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για έναν ακόμα λόγω θανάτου.

Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου και διενεργήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου.

Όπως προέκυψε, η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχετικές ειδήσεις