ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Siemens: Απορρίφθηκε η πλειοψηφία των ενστάσεων και αρχίζουν οι καταθέσεις

Δίκη Siemens: Απορρίφθηκε η πλειοψηφία των ενστάσεων και αρχίζουν οι καταθέσεις

Απορρίφθηκε το αίτημα να μεταφραστούν έγγραφα της δικογραφίας στη γερμανική γλώσσα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Σύμφωνα με το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας μέσω των συνηγόρων τους, ενώ και και οι ίδιοι είναι δυνατόν να παρίστανται στη δίκη αυτοπροσώπως και με διερμηνέα

Το φετινό αίτημα υπέβαλε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην στελέχους της Siemens, Μίκαελ Κουτσερόιτερ, υποστηρίζοντας ότι μόνο εφόσον μεταφραστούν συγκεκριμένα έγγραφα της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος θα λάβει γνώση της κατηγορίας, ώστε να συμμετέχει στην υπόθεση.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε και τις ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου, ενώ επιφυλάχθηκε ως προς την ένσταση για παραγραφή επιμέρους αδικημάτων, λόγω μη εφαρμογής του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της έδρας, το ζήτημα θα αναδειχθεί κατά τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης. Την ίδια θέση είχε το δικαστήριο και για το αίτημα των κληρονόμων του Εμμ. Σταυριανού, ο οποίος έχει αποβιώσει και συνεπώς έχει παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη. Με τις επίμαχες αποφάσεις τους δικαστηρίου πλέον αναμένεται εκτός απροόπτου η έναρξη της ουσίας της υπόθεσης, με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας.

Σχετικές ειδήσεις