ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκης της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκαν η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Άντζελα Βαλίνα και ο Γερμανός Χέλμουτ Σόλτς.

Οι δύο εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου προέβησαν στην ενέργεια αυτή προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της δίκης, με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας GUE/NGL του ευρωκοινοβουλίου.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για τη διεξαγωγή της δίκης, η οποία είναι ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλους» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η Άντζελα Βαλίνα. Αντίστοιχα, ο Χέλμουτ Σολτς επεσήμανε ότι «μία τέτοια σημαντική δίκη πρέπει να είναι ανοιχτή στο κοινό για να αποκτούν οι πολίτες από μόνοι τους μία εικόνα της διαδικασίας».

Στις δηλώσεις του κατά τη διακοπή της δίκης, υποστήριξαν πως η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται υπό δύσκολες συνθήκες, επισημαίνοντας αρχικά ότι λαμβάνει χώρα όχι μόνο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά και μέσα σε σωφρονιστικό ίδρυμα. «Αυτό οδηγεί στην ελάχιστη συμμετοχή των πολιτών στη δίκη», ανέφεραν και δήλωσαν την έκπληξή τους για το ότι δεν μαγνητοσκοπείται ή ηχογραφείται η δίκη.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νικ. Ξυδάκης, ο οποίος με τη σειρά του υπογράμμισε την ανάγκη η δίκη της Χρυσής Αυγής να διεξάγεται στο Μέγαρο του Εφετείο της Αθήνας και πουθενά αλλού, προκειμένου οι πολίτες να ασχοληθούν πιο στενά με την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις