ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Υμνου στη Νέα Μηχανιώνα

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Υμνου στη Νέα Μηχανιώνα

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και με την αρμόζουσα λαμπρότητα, εψάλλη ο Ακάθιστος Ύμνος, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Προ της απαγγελίας της Α' στάσεως των Χαιρετισμών, μεταφέρθηκε η Ιερά εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας από το Ιερό Παρεκκλήσιό της, στο κέντρο του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια, οι ιερείς απήγγειλαν τις τρεις πρώτες στάσεις έμπροσθεν της Ιεράς εικόνος, ενώ ο Σεβασμιώτατος την τέταρτη.

Μετά την ολοκλήρωση των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ερμήνευσε το στίχο: ‹‹αλλως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον››, όπου τόνισε την ειδική δύναμη που έχει η Υπεραγία Θεοτόκος, η οποία απορρέει από τη σχέση της με τον Υιό και Λόγο του Θεού, τον ενσαρκωμένο Ιησού, ο οποίος είναι και φυσικός υιός της.

Με βάση αυτή τη δύναμη της Θεοτόκου, η οποία νικά κάθε άλλη δύναμη και προστατεύει κάθε πιστό από κάθε κίνδυνο, κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να εμπιστευθεί τη δύναμη της Υπεραγίας Θεοτόκου και κάθε πιστός να γευτεί τη Χάρη της δυνάμεώς της, αφού πρώτα καθαρίσει την ψυχή του από κάθε αμαρτία στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Στο τέλος της ακολουθίας, επαναφέρθηκε η Ιερά εικόνα στο Παρεκκλήσιό της και τοποθετήθηκε στο θρόνο της.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις