ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δέος: To Νewsbomb.gr στο προσκύνημα της Αγίας Ελένης (pics+vid)

Δέος: To Νewsbomb.gr στο προσκύνημα της Αγίας Ελένης (pics+vid)

Αγία Ελένη | Ειδήσεις: Έπειτα από 1.700 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα το σκήνωμα της Αγίας Ελένης που φυλάσσεται στη Βενετία. Την πρωτοβουλία, για να έρθει στην Αγία Βαρβάρα ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια του Χριστιανισμού, πήρε η Αποστολική Διακονία, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυσή της.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ

Ρεπορτάζ: Κάτιας Τσιμπλάκη
Φωτογραφίες και video: Nicholas Cornford

Επισκεφθήκαμε το ναό της Αγίας Βαρβάρας μια βροχερή μέρα. Προσκυνητές είχαν γεμίσει λεωφορεία και περίμεναν καρτερικά να κοπάσει η βροχή για να δουν από κοντά το σκήνωμα.

Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr υπογράμμισε ότι «σε αυτή την περίοδο της μεγάλης και της σκληρής οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα και βιώνει ο καθένας ξεχωριστά αποδεικνύεται τελικά ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι μόνο αυτά που μπορούν να δώσουν λύση και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής.

Χρειάζονται ίσως άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ενότητα την αλληλεγγύη. Την πίστη τον πολιτισμό την παιδεία. Έτσι μέσα σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι η έλευση του σκηνώματος της Αγίας Ελένης δεν αποτελεί μόνο μια θρησκευτική λατρευτική τελετή και εκδήλωση αλλά ίσως είναι ένα μήνυμα ότι η Αγία Ελένη που έχει συνδυάσει τη ζωή της με μεγάλο σημαντικό κοινωνικό έργο και έργο πολιτισμού, μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι σε αυτή την περίοδο η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό».

Στο προσκύνημα της Αγίας Ελένης συναντήσαμε και τον καθολικό αρχιδιάκονο του Πατριαρχείου της Βενετίας Φιορίν Τζιαφράνκο, ο οποίος μας λέει ποια είναι τα σημαντικότερα προσκυνήματα της τοπικής εκκλησίας.

Χιλιάδες κόσμου έχουν έρθει για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης από την πρώτη ημέρα που ήρθε στο ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Τι είναι αυτό που τους ωθεί να περιμένουν καρτερικά ώρες ατέλειωτες στην ουρά; Είναι απλώς μια εσωτερική ανάγκη, είναι η πίστη στο Θεό ή το καταφύγιο που βρίσκουν στη θρησκεία;

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr και τι απαντούν οι προσκυνητές στη σχετική ερώτηση που τους απευθύναμε

Σχετικές ειδήσεις