ΕΘΝΙΚΑ

Το «βιολί» τους οι Τούρκοι: Εκδώστε τώρα τους οκτώ, αλλιώς οι σχέσεις μας θα χειροτερέψουν

Το «βιολί» τους οι Τούρκοι: Εκδώστε τώρα τους οκτώ, αλλιώς οι σχέσεις μας θα χειροτερέψουν

Ειδήσεις | Τουρκία: Δεν λέει να κοπάσει η τουρκική προκλητικότητα στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μπόζνταγ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού της γείτονος, χαρακτήρισε την απόφαση της Ελλάδας «άκρως βλαπτική» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Πρόκειται για ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δυο χωρών. Εμείς μετά από αυτό επαναπροωθήσαμε το αίτημα μας. Λόγω νέων στοιχείων το επαναλάβαμε», δήλωσε ο κ. Μπόζνταγ.

Εξάλλου, ο ίδιος δεν δίστασε να στρέψει τα βέλη του και κατά της Interpol, λέγοντας ότι «μέχρι στιγμής μεροληπτεί και απορρίπτει το αίτημά μας για έκδοση ερυθρού δελτίου».

Και για να δώσει έναν πιο... διπλωματικό τόνο στις απειλές του, ο κ. Μπόζνταγ πρόσθεσε: «Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων. Κανείς να μην περιμένει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας επιφύλαξαν. Θα εφαρμόσουμε ότι ορίζει η αρχή της αμοιβαιότητας».

Σχετικές ειδήσεις