ΕΛΛΑΔΑ

Στη Λήμνο μεταβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στη Λήμνο μεταβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα φτάσει στη Λήμνο αύριο Πέμπτη το πρωί και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μητρόπολη και το μητροπολιτικό Ναό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα αναχωρήσει για τον Άγιο Ευστράτιο όπου θα διανυκτερεύσει. Στο ιστορικό μικρονήσι ο κ.κ. Ιερώνυμος θα επισκεφτεί το σχολείο και το στρατιωτικό φυλάκιο, ενώ την ημέρα της Εθνικής Επετείου θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα ψαλεί στον ναό του νησιού και θα πάρει μέρος στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο νησί.

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου θα αναχωρήσει για Λήμνο όπου και θα πάρει μέρος σε εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Μούδρο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα συνοδεύεται από στελέχη της «Αποστολής», η οποία θα συνδράμει οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στον Άγιο Ευστράτιο αναμένεται να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις