ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Αθηνών - Λαμίας: Στο μικροσκόπιο ταχύτητα και φθαρμένα ελαστικά

Τροχαίο Αθηνών - Λαμίας: Στο μικροσκόπιο ταχύτητα και φθαρμένα ελαστικά

Εν αναμονή του πορίσματος της έρευνας που διεξάγεται για τα αίτια του τραγικού τροχαίου - Ανοιχτά όλα τα σενάρια - Ποια τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ «ΚΡΥΒΟΥΝ» ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για το πώς και το γιατί του φρικτού τροχαίου που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, το απόγευμα της Κυριακής (26/02) στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Η μοιραία Porsche καρφώθηκε πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας η οποία είχε ξεκινήσει από την Αθήνα για να την Πτολεμαΐδα, προκειμένου να περάσει με συγγενείς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο μια 33χρονη μητέρα -έγκυος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες-, ο 3χρονος γιος της, ο 24χρονος οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου -γιος πολύ γνωστού επιχειρηματία- καθώς και ο συνοδηγός του.

Η μητέρα και το παιδί, σκοτώθηκαν ακαριαία μέσα στο Honda ενώ ο 24χρονος εκτοξεύτηκε από το αυτοκίνητο κατά τη σφοδρή πρόσκρουση και ο συνοδηγός απανθρακώθηκε στο πολυτελές αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Porsche κινείτο με μεγάλη ταχύτητα στην Εθνική Οδό και μάλιστα προσπέρασε άλλο όχημα από αριστερά ενώ λίγο πριν το δυστύχημα από τα λάστιχα του οχήματος -πάντα σύμφωνα με μαρτυρία- έφευγαν κομμάτια κι έβγαινε καπνός, πριν καρφωθεί με -όπως υπολογίζεται- 150 χλμ/ώρα πάνω στο Honda.

Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας στο σημείο, φαίνεται ότι ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου έχει χάσει τον έλεγχο του οχήματος καθώς αυτό σέρνεται με πλαγιολίσθηση στο πάρκινγκ και πριν χτυπήσει με σφοδρότητα το σταθμευμένο Ι.Χ. όχημα, «κουρεύει» την πινακίδα σηματοδότησης του πάρκινγκ κι έχει επαφή με το πλευρικό τσιμεντένιο στηθαίο.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στον 24χρονο οδηγό της Porsche.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε καταναλώσει ο οδηγός αλκοόλ και αυτό να έπαιξε ρόλο στην τραγωδία.

Παράλληλα, εξετάζουν βίντεο από άλλα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, προκειμένου να δουν τη συμπεριφορά οδηγού και οχήματος πριν το τροχαίο, αν δηλαδή υπήρχε πρόβλημα με το αυτοκίνητο αλλά και το πως οδηγούσε ο 24χρονος.

Εν τω μεταξύ νέες συγκλονιστικές εικόνες, από όχημα που πέρασε δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο από το αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού, δείχνει τον τραγικό πατέρα να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην οικογένειά του.

Τα λόγια του τραγικού συζύγου και πατέρα

Ο ίδιος ο 41χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece είπε στους αστυνομικούς, «....ξαφνικά ένιωσα σαν να σείστηκε ολόκληρο το κτίριο. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που κατάλαβα ότι κάτι πολύ κακό είχε γίνει. Οι τουαλέτες γέμισαν καπνό και αμέσως έτρεξα έξω να δω τι είχε συμβεί. Ο φόβος με έπνιξε...».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Αύριο το τελευταίο «αντίο»

Στην τελευταία τους κατοικία οδηγούνται – σύμφωνα πληροφορίες της ΕΡΤ– αύριο Τετάρτη, η 33χρονη Αποστολία και το μικρό της αγοράκι, ο Παύλος που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αυτό τροχαίο.

Πέπλο πένθους έχει καλύψει την Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα ενώ συγκλονισμένος ο πατέρας της οικογένειας δεν μπορεί να πιστέψει πως οι δικοί του άνθρωποι σκοτώθηκαν μπροστά στα μάτια του.

Δείτε εδώ το χρονικό της τραγωδίας



Σχετικές ειδήσεις