ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο μεγάλος τελικός κυπέλλου και η... μάχη εκτός γηπέδου

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο μεγάλος τελικός κυπέλλου και η... μάχη εκτός γηπέδου

Στους ρυθμούς τελικού Κυπέλλου Ελλάδας όλη η χώρα - Οι δύο δικέφαλοι συγκρούονται με φόντο την πολυπόθητη κούπα

Ένας αγώνας που κρίνει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο - Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων

Η σημερινή (12/05) αναμέτρηση μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας... αποτελεί ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για μια κόντρα που κρατά τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η αρχή έγινε στον περσινό τελικό Κυπέλλου στο Βόλο. Τα όσα συνέβησαν στο πανθεσσαλικό καλύτερα να μην τα θυμόμαστε... μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου, με μάχες μεταξύ οπαδών πριν τον αγώνα και μια αναμέτρηση με διαιτητικά λάθη που έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά το Κύπελλο Βόλο με ένα γκολ καθαρό οφσάιντ.

Η συνέχεια δόθηκε πριν μερικούς μήνες στην Τούμπα. Ένα γκολ του ΠΑΟΚ στα... χασομέρια από τον Βαρέλα ακυρώθηκε ως οφσάιντ και η Τούμπα μέσα σε λίγα λεπτά έγινε... Συρία, με την εισβολή στο γήπεδο οπλισμένων παραγόντων του δικεφάλου. Ακολούθησαν δικαστικές μάχες και τελικά τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη έκριναν σε μεγάλο βαθμό το φετινό πρωτάθλημα υπέρ της ΑΕΚ.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι σήμερα (12/05) στην Αθήνα και το Ολυμπιακό Στάδιο.

Πολεμικό κλίμα και συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Το κλίμα στις τάξεις των οπαδών των ομάδων είναι πολεμικό, με τις δύο πλευρές να απειλούν εδώ και καιρό μέσω διαδικτύου η μία την άλλη. Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία εβδομάδα, ακόμα και εφημερίδες μιλούν για πραγματική μάχη που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Στην Ελληνική Αστυνομία έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός καθώς, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα περσινά έκτροπα του Βόλου με μάχες οπαδών σώμα με σώμα, δολοφονικά χτυπήματα και μια πόλη που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αντίστοιχα αυτών που λαμβάνονται στις πορείες του Πολυτεχνείου ενώ ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι αύριο όλη η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα διατεθεί για τον τελικό καθώς έχουν ανακληθεί τα ρεπό.

Συγκεκριμένα, είκοσι δύο διμοιρίες θα βρίσκονται σε δωδεκάωρη βάρδια ενώ συνολικά πέντε χιλιάδες αστυνομικοί έχουν διατεθεί για τα μέτρα ασφαλείας.

Μεγάλος πονοκέφαλος για την αστυνομία αποτελούν οι περίπου εβδομήντα οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα γραφεία του συνδέσμου στην Ομόνοια. Για τους συγκεκριμένους οπαδούς έχει στηθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να μεταφερθούν με συρμούς του ηλεκτρικού και λεωφορεία στο ΟΑΚΑ.

Η αστυνομία θα παρατάξει ορισμένες διμοιρίες στην πλατεία Ομονοίας καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οπαδοί της ΑΕΚ θα επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν στην Πλατεία προκειμένου οργανωμένα να μεταβούν στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία επικρατεί και για το ενδεχόμενο ορισμένοι να επιχειρήσουν από σήμερα να μεταφέρουν μολότοφ και πέτρες σε άλλα γραφεία συνδέσμων των δύο ομάδων ώστε να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση συμπλοκών.

Σε στενό κλοιό ήδη βρίσκονται τα γραφεία των οπαδών της ΑΕΚ στην οδό Τζαβέλλα καθώς και στο παρελθόν έχουν γίνει στόχος επίθεσης από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συνοδεία των πούλμαν με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που θα φτάσουν στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ περίπου τρεις ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού. Η Αστυνομία πιθανότατα θα ακινητοποιήσει τα λεωφορεία στα διόδια Αφιδνών και θα επιτρέψει την είσοδό τους στην Αθήνα μόνο όταν εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούν αντιμέτωποι με οπαδούς της ΑΕΚ.

Κάτι περισσότερο από ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας

Η ΑΕΚ κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα μετά απ 24 χρόνια. Αμφισβητήθηκε, κατηγορήθηκε αλλά, στο τέλος η κούπα υψώθηκε στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σήμερα, έχει την ιστορική ευκαιρία να πάρει νταμπλ μετά από σχεδόν 40 χρόνια και παράλληλα να αποδείξει σε όλους πως τη φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη ομάδα στη χώρα.

KIPELLO 0

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να αποδείξει με εμφατικό τρόπο πως ο επικοινωνιακός πόλεμος που γίνεται έχει ισχυρή βάση. Κατεβαίνουν στην Αθήνα να πάρουν το κύπελλο στην έδρα του αντιπάλου, που θεωρούν πως τους πήρε στα χαρτιά ένα δικό τους πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρουν θα έχουν πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη από πολλές πλευρές.

Ο φετινός τελικός δίνει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο. Μοιάζει να είναι η ευκαιρία για να γίνει ένα οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Στον επικοινωνιακό πόλεμο που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, ο νικητής θα βγει πιο ισχυρός σε πολλά επίπεδα.

Ευχή όλων των φιλάθλων είναι να γίνει ένας τελικός που θα κριθεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και να πάρει την πολυπόθητη κούπα ο καλύτερος. Μπορεί να ακούγεται γραφικό αλλά, οι υγιείς φίλαθλοι έχουν κουραστεί να βλέπουν «τρελαμένους» οπαδούς να δέρνονται έξω από γήπεδα, αστυνομικούς να αρματώνονται λες και πάνε σε μάχη και πόλεις να καταστρέφονται μετά από ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις που υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι γιορτή.

Σχετικές ειδήσεις