ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη - Στην αντεπίθεση οι αστυνομικοί μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια:«Θα μας βρουν απέναντί τους»

Κρήτη - Στην αντεπίθεση οι αστυνομικοί μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια:«Θα μας βρουν απέναντί τους»

Θρήνος και ανησυχία επικρατεί στα Ανώγεια Κρήτης μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε στις 2 Μαίου και συντάραξε το πανελλήνιο.

Με σκληρή γλώσσα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νομό, με τις πολλές μορφές παραβατικών συμπεριφορών και την «καιρούς αδράνεια και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας στην εγκληµατικότητα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το cretalive, επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί «βρίσκονται ξανά στο ίδιο έργο θεατές» και τονίζεται πως: «το θέμα δεν είναι μόνο αστυνομικό αλλά κοινωνικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με αφορµή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στα Ανώγεια και όχι µόνο, θα θέλαµε να αναφέρουµε τα ακόλουθα:

Έντονο προβληµατισµό έχουν προκαλέσει, στην Ένωσή µας, παραβατικές συµπεριφορές που λαµβάνουν χώρα στο νοµό µας και αφορούν τους Νόµους περί «Ζωοκλοπής», «Όπλων» και «Ναρκωτικών». Τέτοιου είδους συµπεριφορές διαπιστώνεται ότι προκαλούνται συνήθως από άτοµα τα οποία έχουν την λανθασµένη εντύπωση ότι είναι υπεράνω του νόµου ή/και ότι µπορούν να πάρουν το νόµο στα χέρια τους και να προβούν σε αυτοδικίες µένοντας ατιµώρητοι».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο 30χρονος και ο 29χρονος διαπληκτίστηκαν.

Το 60χρονο θύμα μπήκε στη μέση και ζήτησε από τον 30χρονο να αποχωρήσει από το σημείο και να δώσει τέλος στην ένταση.

Ωστόσο ο 30χρονος πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 60χρονο άνδρα.

Στη συνέχεια, τον 30χρονο φέρεται να πυροβόλησε ο γιος του θύματος, που στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας ακόμη άνδρας, που βρέθηκε στο σημείο και θέλησε να χωρίσει τους άνδρες.

Η κατάθεση «φωτιά»: «Σκύλε, σκότωσες και τον πατέρα σου;»

Η κατάθεση ενός θείου του δολοφονημένου κτηνοτρόφου Γιώργου Ξυλούρη, δείχνει ότι οι οικογένεια του 30χρονου εξακολουθεί να επιμένει στον ισχυρισμό ότι ο Μανώλης Καλομοίρης πυροβόλησε και τον ίδιο του τον πατέρα.

Η κατάθεση δόθηκε στις 11 Μαΐου ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου, που έχει αναλάβει την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, αίσθηση προκαλεί η φράση του μάρτυρα, ο οποίος καταθέτει ότι άκουσε τη μητέρα του Μανώλη Καλομοίρη να λέει: «σκύλε, σκότωσες και τον πατέρα σου;» ενώ τον είδε να ρίχνει δύο μπουνιές στον πατέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην Αστυνομία μετά το διπλό φονικό στ' Ανώγεια, ταυτοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με τους κάλυκες, που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής (επτά από το όπλο του Καλομοίρη και ένας από το όπλο του Ξυλούρη). Επίσης ανιχνεύτηκε αντίστοιχα και DNA των δύο, του προφυλακισμένου νεαρού και του άτυχου κτηνοτρόφου.

Τι ακριβώς όμως κατέθεσε λίγα 24ωρα πριν στην ανακρίτρια Ρεθύμνου ο συγκεκριμένος μάρτυρας; Περιγράφει ότι άκουσε φασαρία και βγήκε έξω και είδε τον πατέρα και έναν ξάδερφο του 29χρονου Καλομοίρη να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Ο 29χρονος κρατούσε όπλο, το οποίο ήταν οπλισμένο, και σημάδευε προς το σπίτι του Γιώργη Ξυλούρη.

«Ο πατέρας του, Λευτέρης Καλομοίρης, φώναζε ότι είναι μέσα τα κοπέλια. Εγώ που στο μεταξύ είχα βγει από το καφενείο, ρώτησα τον Λευτέρη με ποιον τα έχουν. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί…. Ο Μ. Καλομοίρης έπαιξε δύο μπουνιές στον πατέρα του που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Ο Μ. Καλομοίρης ήταν αφηνιασμένος, εκτός εαυτού και φώναζε: "πουτ.. παιδί θα σε γαμ.., απόψε θα σε σκοτώσω".

Μπήκαμε μέσα στο σπίτι με τον πατέρα του Γιώργη και ανεβαίναμε τις σκάλες. Ακούγαμε τον Μανώλη να φωνάζει και να βρίζει. Όταν έφθασα στο διαμέρισμα, χτυπάμε την πόρτα, μας ανοίγει ο Ν. μπαίνουμε μέσα και ξανακλειδώνει. Έψαξα τον Γιώργη στην κρεβατοκάμαρα. Δεν τον βρήκα. Η γυναίκα του ούρλιαζε. Τους είπα ότι έφυγε. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που έφυγα από το σπίτι. Όταν κατέβαινα από τις σκάλες, άκουσα πυροβολισμούς. Όταν έφθασα, είδα άτομα να κρατούν τον Γιώργη.

Άκουσα τη μάνα του Μανώλη να λέει "σκύλε και τον πατέρα σου σκότωσες;".
Είδα τον Μανώλη Καλομοίρη να έχει πάρει αγκαλιά τον πατέρα του. Τον Γιώργη τον κρατούσαν ο Χ. και ο Ν. Ξ. για να τον βάλουν στο αγροτικό του Ντ. Όταν άκουσα τη μάνα του Καλομοίρη να λέει "σκύλε, σκότωσες και τον πατέρα σου;" εγώ του είπα: "σκύλε ένα παιχνίδι που το έβγαλες" εννοώντας ότι τους σκότωσε και τους δυο. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπα και ούρλιαζα για να φύγει το αυτοκίνητο διότι πίστευα ότι ο Γιώργης είναι ζωντανός».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Μειωμένος ΦΠΑ, προστασία θέσεων εργασίας και τουρισμός - Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Σχετικές ειδήσεις