ΕΛΛΑΔΑ

Αργύρης Μυστακίδης: Τι γίνεται με τις υποτροφίες μαθητών στο δημόσιο

Αργύρης Μυστακίδης: Τι γίνεται με τις υποτροφίες μαθητών στο δημόσιο
«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη η οποία να προωθεί παιδιά με ιδιαίτερα ταλέντα», αναφέρει ο Αργύρης Μυστακίδης.

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη η οποία να προωθεί παιδιά με ιδιαίτερα ταλέντα», αναφέρει ο Αργύρης Μυστακίδης μιλώντας για τις υποτροφίες.

Το θέμα των υποτροφιών από μαθητές δημοσίων σχολείων είναι μια «πονεμένη» ιστορία, σύμφωνα με τον Αργύρη Μυστακίδη, β΄ αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών – φροντιστηρίων Ελλάδας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της ERT3 «Περίμετρος».

«Δεν υπάρχουν τέτοιοι μηχανισμοί. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη η οποία να προωθεί παιδιά με ιδιαίτερα ταλέντα. Το ίδιο βέβαια συνεχίζεται και στο Πανεπιστήμιο, μπορεί ένας άριστος μαθητής να έχει ολοκληρώσει τις εξετάσεις του στον κύκλο των μαθημάτων, στα 3μιση χρόνια αλλά το Πανεπιστήμιο του λέει "όχι, θα κάτσεις 4 χρόνια για να πάρεις πτυχίο και μετά να ανοίξεις ορίζοντες"», αναφέρει και τονίζει πως στην Αμερική κάποιος φοιτητής θα μπορούσε να έχει το δίπλωμα του ακόμα και στα 20 του χρόνια αν περνούσε όλα τα απαιτούμενα μαθήματα.

Το ζήτημα αυτό δίνει αφορμές για να μπορέσουν να προσπελαστούν οι παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος, σύμφωνα με τον κ. Μυστακίδη.

Τι γίνεται όμως με τις υποτροφίες στο δημόσιο σχολείο;

«Δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός στο δημόσιο σχολείο το οποίο αφενός ενεργοποιεί τα παιδιά να δούνε ευκαιρίες στο εξωτερικό και αφετέρου δεν υπάρχει καμία συντεταγμένη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο. [...] Δεν υπάρχει ευελιξία στο δημόσιο εκπαυδευτικό σύστημα. Είναι ένα σύστημα προσανατολισμένο σε μια αναχρονιστική θεώρηση της εκπαίδευσης ως μετάδοσης πληροφορίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αργυρούπολη: Παραδόθηκε ο 46χρονος που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύντροφό του

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τσαούσης

Survivor – Αποκάλυψη: Η χυδαία φράση που είπε ο Βαλάντης στην Ευρυδίκη και «κόπηκε» στο μοντάζ (vid)

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική