ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Κρατάω μεγάλη επιφύλαξη», λέει ο δικηγόρος του άνδρα που παρέσυρε το βρέφος

Βόλος: «Κρατάω μεγάλη επιφύλαξη», λέει ο δικηγόρος του άνδρα που παρέσυρε το βρέφος

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος του οδηγού της μοτοσυκλέτας που παρέσυρε το βρέφος στον Βόλο.

Ο δικηγόρος του οδηγού που παρέσυρε τον παππού με το βρέφος στον Βόλο μίλησε σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τις ποσότητες αλκοόλ που είχε καταναλώσει ο 33χρονος. Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, οι οποίες αναφέρουν ότι πριν υποβληθεί ο οδηγός στις νοσοκομειακές εξετάσεις, το αλκοολόμετρο είχε δείξει 0,85 χιλιοστά γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα, όταν τα επιτρεπτά όρια είναι 0,10 – 0,40.

Ο δικηγόρος του 33χρονου, Νίκος Παπαπέτρου μιλώντας στο thenewspaper ανέφερε: «Κρατάω μεγάλη επιφύλαξη, γιατί βλέπω μόνο τις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Από την ανακρίτρια δεν έχω επισήμως καμία ενημέρωση. Μιλάνε για τιμή στο αίμα 1,07. Η τιμή αυτή δεν είναι υπερβολική, ποινικού αδικήματος, αλλά διοικητικού προστίμου 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης. Θεωρείται τιμή που υπερβαίνει τα όρια, αλλά αν δεν υπήρχε νεκρός δε θα πήγαινε καν κατηγορούμενος, δε στοιχειοθετείται αυτοτελώς ποινικό αδίκημα».

Η πλευρά της οικογένειας, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη επισημαίνει ότι στην περίπτωση που είναι θετικός σε αλκοόλ ο 33χρονος μοτοσικλετιστής, θα ασκηθεί νέα συμπληρωματική δίωξη και ειδικότερα για νέο κακούργημα.

Ο κ. Χαρμάνης, ερωτώμενος από το TheNewspaper.gr για τις εξελίξεις, αρνήθηκε να τις σχολιάσει, αναμένοντας τις επίσημες αναλύσεις από τα εργαστήρια του Νοσοκομείου Βόλου, που θα δείξουν την ακριβή ποσότητα αλκοόλ που είχε στο αίμα του ο οδηγός που παρέσυρε βρέφος και παππού, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το παιδί.

Συγκλονίζει η μητέρα του νεκρού βρέφους: «Παίρνουμε μία μηχανή και όποιον πάρει ο Χάρος;»

«Δεν έτρεξε η γιαγιά για να πάρει το μωρό από τον δρόμο. Εγώ κατέβασα το καρότσι, έτρεξα, το πήρα αγκαλιά, πήρα τον πατέρα μου, δηλαδή τον παππού και πήγαμε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό μου.

Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος και πήγαινε να περάσει τον δρόμο και λιποθυμούσε, τον πατάμε και τον σκοτώνουμε; Παίρνουμε μία μηχανή και όποιον πάρει ο Χάρος;», τόνισε η μητέρα του βρέφους που σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα στον Βόλο.

«Μπαίνει ένα μωρό στο αυτοκίνητο, που δεν ξέρεις αν είναι πεθαμένο, ετοιμοθάνατο», λέει ο ταξιτζής

«Όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο ένα μωρό που δεν ξέρεις αν είναι πεθαμένο, ετοιμοθάνατο και η τύχη του –σε έναν βαθμό– κρίνεται στα χέρια σου. Αν μπορείς να κάνεις εικόνα αυτό το πράγμα, θα καταλάβεις ένα μικρό μέρος από αυτά που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή», ανέφερε.