ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Υπό την επήρεια αλκοόλ βρισκόταν ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε το βρέφος

Βόλος: Υπό την επήρεια αλκοόλ βρισκόταν ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε το βρέφος

Υπό την επήρεια αλκοόλ βρισκόταν ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που παρέσυρε το βρέφος στον Βόλο.

Σημαντική εξέλιξη για το τραγικό δυστύχημα στον Βόλο, αφού υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια ήταν το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της μοτοσυκλέτας που παρέσυρε το βρέφος, όπως διαπιστώθηκε στο αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ο 33χρονος που παρέσυρε και σκότωσε το τεσσάρων μηνών βρέφος στο σοκαριστικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στην οδό Ιάσονος στον Βόλο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Συγκλονίζει η μητέρα του νεκρού βρέφους: «Παίρνουμε μία μηχανή και όποιον πάρει ο Χάρος;»

«Δεν έτρεξε η γιαγιά για να πάρει το μωρό από τον δρόμο. Εγώ κατέβασα το καρότσι, έτρεξα, το πήρα αγκαλιά, πήρα τον πατέρα μου, δηλαδή τον παππού και πήγαμε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό μου.

Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος και πήγαινε να περάσει τον δρόμο και λιποθυμούσε, τον πατάμε και τον σκοτώνουμε; Παίρνουμε μία μηχανή και όποιον πάρει ο Χάρος;», τόνισε η μητέρα του βρέφους που σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα στον Βόλο.

«Μπαίνει ένα μωρό στο αυτοκίνητο, που δεν ξέρεις αν είναι πεθαμένο, ετοιμοθάνατο», λέει ο ταξιτζής

«Όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο ένα μωρό που δεν ξέρεις αν είναι πεθαμένο, ετοιμοθάνατο και η τύχη του –σε έναν βαθμό– κρίνεται στα χέρια σου. Αν μπορείς να κάνεις εικόνα αυτό το πράγμα, θα καταλάβεις ένα μικρό μέρος από αυτά που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή», ανέφερε.

«Χάσαμε το αγγελούδι μας», λέει ο παππούς του νεκρού βρέφους

«Μας έκλεισε το σπίτι και τι αλλάζει εάν είχε πιει ο οδηγός της μηχανής, εμείς χάσαμε το εγγόνι μας. Δεν τον ξέρουμε τον οδηγό προσπαθούμε να ηρεμήσουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του παππού στο MEGA.

Την ίδια στιγμή, στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα ακόμη σοκαριστικό ντοκουμέντο του τραγικού δυστυχήματος στον Βόλο.

Ο 54χρονος και η γιαγιά του μωρού έχουν σταθμεύσει και έχουν βγάλει το καροτσάκι από το πόρτ μπαγκάζ. Ο παππούς με το κοριτσάκι στην αγκαλιά βγαίνει στον δρόμο και σε μια πρώτη προσπάθεια να τον διασχίσει μια μοτοσικλέτα περνάει από δίπλα του.

Έχει κάνει μόλις 3 βήματα και σαστισμένος κοντοστέκεται. Βλέπει τα φώτα της μηχανής που έρχεται κατά πάνω του. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου τους χτυπά.

Η γιαγιά καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και τρέχει προς το μωρό σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να το σώσει.

«Τέλειωσε η ζωή μου» είπε ο οδηγός του τροχαίου στον Βόλο

«Τέλειωσε η ζωή μου, αλλά δεν φταίω για ό,τι συνέβη υποστήριξε στην απολογία του ο οδηγός της μοτοσυκλέτας.

Ο 33χρονος επιμένει πως δεν είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων και πως δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αρνείται ότι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κι όταν είδε τον άνδρα στη μέση του δρόμου κόρναρε, προσπάθησε να τον αποφύγει αλλά έχασε τον έλεγχο της μηχανής.

«Δεν είχα υπερβεί το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων. Δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ. Δεν έκανα επικίνδυνους ελιγμούς. Είδα τον παππού, κόρναρα προσπάθησα να τον αποφύγει. Έχασα τον έλεγχο της μηχανής».

Ο δικηγόρος 33χρονου οδηγού ανέφερε: «Θεωρεί ότι η οδήγηση του ήταν σύννομη δηλαδή ότι κινούταν κανονικά στη λωρίδα κυκλοφορίας του ότι δεν έτρεχε με ταχύτητα υπερβολική ότι δεν είχε δυνατότητα διενέργειας αποφευχτικού ελιγμού».

Από την άλλη, ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε: «Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων δεδομένου ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι ήταν σε κατάσταση μέθης. Αν προκύψουν νέα στοιχεία από τις αιματολογικές εξετάσεις θα επαναξιολογηθεί. Η εκτίμηση είναι ότι υπήρχε υπερβολική ταχύτητα».

Ο οδηγός έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις