ΥΓΕΙΑ

Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία

Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία

Έξαλλοι οι ασθενείς με τις μνημονιακές επιλογές του Άδωνι

Εικόνες τριτοκοσμικές με απίστευτη ταλαιπωρία του κόσμου που στοιβάζεται στις ουρές των γραφείων κινήσεως για το πολυπόθητο χαρτάκι προτεραιότητας κατά τη διάρκεια των εφημεριών κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της NEWSBOMB.

Στο οδοιπορικό της εφημερίδας καταγράφονται οι σφοδροί διαπληκτισμοί των ασθενών με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τις εταιρείες σεκιούριτι, που είναι καθημερινό φαινόμενο, αφού οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό καθιστούν αδύνατη την λειτουργία των νοσοκομείων.

Στην εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου γίναμε μάρτυρες τριών περιπτώσεων όπου λίγο έλειψε οι πολίτες να πιαστούν στα χέρια με τους γιατρούς.

ιπποκ

Οι ασθενείς χάνουν την ψυχραιμία τους αφού περιμένουν ατέλειωτες ώρες για να εξυπηρετηθούν από ελάχιστους γιατρούς. Όπως επισημαίνει και ο Δημήτρης Κουρουβατάλης, μέλος του σωματείου των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, οι εξάρσεις του κόσμου είναι αναμενόμενες αφού «με τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις έχει μειωθεί το προσωπικό και έχει αυξηθεί κατά 30% με 40% η προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.Δεν υπάρχει μεσαία τάξη που να μπορεί να πηγαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Όλοι στα δημόσια έρχονται και δεν εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε».

Ακόμα και οι νοσηλευτές τόσο δύσκολες καταστάσεις δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά: «Αυτό που ζούμε δεν υπάρχει. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει μπει στην προκρούστια κλίνη του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος χωρίς κανένα ενδοιασμό αφανίζει μονάδες υγείας. Αναρωτιόμαστε ποιους στόχους εξυπηρετεί ο υπουργός; Το Εθνικό Σύστημα ή τα ιδιωτικά συμφέροντα που καπηλεύονται τον χώρο της υγείας. Από 1/1/2014 τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά» συμπληρώνει ο κ. Κουρουβατάλης αφού ο κόσμος θα αναγκάζεται να πληρώνει και τα 25 ευρώ».

evagelismos

Η εικόνα που αντικρίσαμε στον Ευαγγελισμό εξίσου απογοητευτική. Το νοσοκομείο θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή, αφού οι σεκιούριτι που έχει τοποθετήσει το υπουργείο Υγείας αντί να λύνουν το πρόβλημα των καθυστερήσεων το περιπλέκουν.

Συνομιλήσαμε με γυναίκα ασθενή που ήρθε με χτυπημένο πόδι την οποία την έβαλαν σε προθάλαμο αναμονής και της έδωσαν το νούμερο 644 παρά το γεγονός ότι ήταν επείγον περιστατικό. «Η έννοια του επείγοντος έχει καταργηθεί» μας λένε οι πολίτες. Όλοι περιμένουν στην ουρά και εκφράζουν στη NEWSBOMB τη δυσφορία τους για την ταλαιπωρία που υφίστανται ακόμη και για να πάρουν τα φάρμακά τους.

«Εγώ που έπαιρνα τα φάρμακά μου με 50 ευρώ, τώρα μου δικαιολογούν μόνο τα 20 ευρώ και αναγκάζομαι να βάλω τα υπόλοιπα από την τσέπη μου» λέει στην NEWSBOMB ένας από τους ασθενείς που περιμένει στον προθάλαμο να έρθει η σειρά του.

FARMAKA123

«Ο κόσμος έχει μειώσει ακόμα και τις ποσότητες των φαρμάκων που έπαιρνε διότι πλέον τους γράφουν μόνο γενόσημα. Όταν ένας άνθρωπος παίρνει για χρόνια τα φάρμακά του προτιμά να παίρνει το αυθεντικό και να πληρώνει τη διαφορά παρά να παίρνει το γενόσημο. Υπάρχει επιφυλακτικότητα από την πλευρά των ασθενών» λέει στη ΝEWSBOMB η κυρία Ελένη Βλάχου που διατηρεί φαρμακείο κοντά στον Ευαγγελισμό. Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων ο κ. Τάσος Δερμάτης, νοσηλευτής, προσθέτει:

«Υπάρχουν ελλείψεις και σε υλικά και σε φάρμακα και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τα καλύψουμε. Αφού ο προϋπολογισμός έχει πέσει κατά 200% με 300% κάτω, είναι αναμενόμενο να μπαίνουν προτεραιότητες και αυτό μπορεί να στοιχίσει και τη ζωή κάποιου, αυτό είναι αλήθεια. Ναι, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να παίζεται κορώνα γράμματα η ζωή των ανθρώπων. Όταν είναι να επιλέξεις για παράδειγμα στις ακτινοθεραπείες μεταξύ ενός 30χρονου και ενός 70χρονου, ποιόν θα βάλεις πρώτο; Άρα τον ένα θα τον χάσεις εκ των πραγμάτων. Όμως αυτή την Ελλάδα δεν την θέλουμε εμείς».

Στα ράντζα του Άδωνι η Ελλάδα στενάζει

nos4

Ο νοσηλευτής μεταφέρει ασθενή με χτυπημένο πόδι και την αφήνει στο θάλαμο αναμονής, δίνοντάς της απλά το νούμερο 644 στις 14:40, λίγα λεπτά αφότου άρχισε η εφημερία στον Ευαγγελισμό

nos3

Ο κύριος που βλέπετε μετά από αναμονή αρκετών ωρών για μια εξέταση στο Ιπποκράτειο, κάθισε αποκαμωμένος στο πάτωμα

nos1

Μια κυρία με το νούμερο 145 ουρλιάζει εναντίον των γιατρών, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να την εξετάσει αν και έχει περάσει η σειρά της

nos2

"Πληρώνω από την τσέπη μου τη διαφορά για τα αυθεντικά φάρμακα"

nos6

Τα νοσοκομεία αστυνομοκρατούνται από ιδιωτικούς υπαλλήλους ασφάλειας που ρυθμίζουν την προσέλευση των ασθενών με τα χαρτάκια προτεραιότητας

nos5

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτες διαδικασίες

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

Μ. Βλασταράκος: Οι αριθμοί δεν έχουν αξία όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Γιατροί: «Μας σκοτώνετε κ. Άδωνι»

Πατούλης: O Άδωνις καταστρέφει το πλεονέκτημα της Ελλάδας

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλλω τον Άδωνι

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά